Нацрада зареєструвала «Бабель», «EU Music» і «4ever music» та місцевий канал  «Dіскавері»

Нацрада зареєструвала «Бабель», «EU Music» і «4ever music» та місцевий канал «Dіскавері»

18 Січня 2024
2270
18 Січня 2024
16:50

Нацрада зареєструвала «Бабель», «EU Music» і «4ever music» та місцевий канал «Dіскавері»

2270
Найбільше реєстрацій у друкованих медіа.
Нацрада зареєструвала «Бабель», «EU Music» і «4ever music» та місцевий канал  «Dіскавері»
Нацрада зареєструвала «Бабель», «EU Music» і «4ever music» та місцевий канал  «Dіскавері»

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала як онлайн-медіа «Бабель» та ще три наукові портали. Такі рішення регулятор ухвалив 18 січня на своєму засіданні.

Два видання на тему здоров’я подала Козіна Ж. Л. із Харкова, і свій вісник зафіксувала Національна академія педагогічних наук України.

Хотимчук В. Є. з Волинської області вніс на реєстрацію портал «Вісник+К».

Як лінійні медіа, що працюватимуть за технологією ОТТ, Нацрада зареєструвала два музичні канали — «EU Music» і «4ever music» від ТОВ «Музичний телеканал ЮЕЙ Мьюзік» та канал загальної тематики «Dіскавері» івано-франківського ТОВ «Телерадіокомпанія «Галстрім». 

Як пише сайт регулятора, зареєстровано 82 друкованих видання: 27 збірників, 21 газету, 11 журналів, 9 наукових журналів, 7 збірників наукових праць, 4 наукові збірники, 2 бібліографічні покажчики, 1 збірник наукових, навчальних праць.

Територія розповсюдження зареєстрованих журналів, збірників, покажчиків — Україна (39 видань — 64%), а також Україна та зарубіжжя (22 видання — 36%).

Найбільшу кількість — одразу 30 видань (20 збірників, 6 збірників наукових праць, 2 бібліографічні покажчики, 1 науковий журнал, 1 збірник наукових, навчальних праць) вніс до Реєстру Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка з Хмельницької області. 20 видань університету поширюються лише в Україні, 10 — і в нашій державі, і за кордоном. Мови друку — українська, англійська, німецька, французька, польська, словацька.

Одночасно 10 всеукраїнських видань (7 збірників, 2 журнали, 1 науковий збірник) зареєстрував державний вищий навчальний заклад «Донецький національний технічний університет» із м. Покровська Донецької області. Усі видання виходять українською та англійською мовами.

Серед зареєстрованих газет — 11 всеукраїнських, 5 обласних, 4 районні. Одна газета виходить раз у рік і розповсюджується в Україні та зарубіжжі. Одразу 11 всеукраїнських газет державною мовою зареєструвало ТОВ «Газета «Волинь» з Луцька Волинської області: 6 газет — щотижневі, 4 — щомісячні. А Колодяжний С. В. із с. Крижанівки Одеської області — одночасно 2 обласні газети українською мовою: щотижневу й щомісячну

Також зареєструвалося сім провайдерів з місцевим покриттям.

  • ТОВ «Телерадіокомпанія «Галстрім» та фізична особа-підприємець Юрійчук В. І. працюватимуть в Івано-Франківську та області;
  • ТОВ ДП «Контакт-Славута» — у Хмельницькій області;
  • Телерадіокомпанія «Екран» у формі ТОВ, фізичні особи-підприємці Вдовиченко Ю. В. і Вдовиченко М. В. — у Житомирській області;
  • ТОВ «Телерадіокомпанія «KTV-Плюс» – у Дніпропетровській області.

Для надання своїх послуг вони обрали кабельну аналогову, кабельну цифрову, інтернет-(IPTV) технології.

Як уже повідомляв «Детектор медіа», Українська прем’єр-ліга з футболу зареєструвала свій канал «УПЛ-TV» і сподівається до його запуску створити єдиний пул.

Нагадаємо, на попередньому засіданні 11 січня Нацрада зареєструвала 13 онлайн-медіа, 73 друкованих видань, 2 регіональні канали та 9 провайдерів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2270
Читайте також
29.02.2024 15:22
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 219
04.12.2023 16:23
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 216
26.10.2023 13:38
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 351
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду