Нацрада зареєструвала Megogo, Sweet.tv, «Букви» та «Главред»

Нацрада зареєструвала Megogo, Sweet.tv, «Букви» та «Главред»

26 Жовтня 2023
4339
26 Жовтня 2023
13:38

Нацрада зареєструвала Megogo, Sweet.tv, «Букви» та «Главред»

4339
ТОВ «ОТТ Україна» зареєструвала три сервіси Sweet.tv, Vodafone TV і Trinity-TV.
Нацрада зареєструвала Megogo, Sweet.tv, «Букви» та «Главред»
Нацрада зареєструвала Megogo, Sweet.tv, «Букви» та «Главред»

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення ухвалила рішення про нові реєстрації, з них 19 — онлайн-медіа. Про це йшлося під час засідання 26 жовтня.

Зокрема, регулятор зареєстрував суб’єктом у сфері аудіовізуальних медіа на замовлення (нелінійний медіасервіс) ТОВ «ОТТ Україна». Компанія не лише є юридичною особою сервісу Sweet.tv, а й також представляє Vodafone TV і Trinity-TV. Влітку оператор мобільного зв’язку «Vodafone Україна» поновив сервіс Vodafone TV, який було призупинено з липня 2022 року у зв’язку з тим, що підрядник — компанія оll-tv — припинив надавати послуги.

Megogo (юридична особа ТОВ «Мегого») зареєструвала два нелінійні медіасервіси: телемовлення та радіомовлення (мається на увазі аудіальний контент на замовлення, подкасти, аудіоспектаклі та інший аудіальний контент). Нагадаємо, у вересні Нацрада також зареєструвала «Київстар ТБ». Тож три найбільші гравці ОТТ вже мають реєстрацію.

Також на засіданні Нацрада зареєструвала суб’єктом у сфері онлайн-медіа Катерину Рошук, власницю та керівницю сайту «Букви» (bukvy.org), і ТОВ «Діджиталс солюшнс», яке є юридичною особою видання «Главред».

Під час засідання перший заступник голови ради Валентин Коваль закликав онлайн-медіа долучатись до процесу створення органів співрегулювання.

З-поміж зареєстрованих онлайн-медіа є і ютуб-відеохостинг «Кроляча нора». Це медіа зареєстрував Василь Крутчак з міста Коломия Івано-Франківської області. Окрім того, одразу по три вебсайти зареєстрували товариства «Медіа групп» і «Тех медіа груп» із Києва та два вебсайти вказав Савчук Т. В. з Тернополя.

Серед зареєстрованих онлайн-медіа є інформаційно-рекламний сайт новин та оголошень, Е-журнал, інформаційно-аналітичне онлайн-медіа, два сайти, вебсайт та інформаційний сайт.

Також Нацрада зареєструвала 58 друкованих видань: з них 26 газет, 23 журнали, 9 збірників наукових праць. Територія розповсюдження зареєстрованих цього разу журналів і збірників — Україна (16 видань — 50%), а також Україна та зарубіжжя (16 видань — 50%).

Найбільшу кількість — одночасно 7 наукових журналів — зареєстрував Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу.

Одразу по 5 наукових видань українською та англійською мовами зареєстрували Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» і Одеська державна академія будівництва та архітектури.

Серед зареєстрованих газет — 19 всеукраїнських, 3 обласних, 3 районних, 1 міська. Усі українськомовні. Одразу 8 всеукраїнських щомісячних газет українською мовою зареєстрував ФОП Безтака А. П. з Кропивницького. А Безтака С. А. та ФОП Безтака В. М. із цього самого міста — по 4 також всеукраїнських щомісячних українськомовних газет.

Поповнили Реєстр суб’єктів у сфері медіа й 7 провайдерів аудіовізуальних сервісів:

  • ТОВ «Гранд», м. Кривий Ріг Дніпропетровської області;
  • фізична особа — підприємець Бессаліцьких В. Л., м. Бердичів Житомирської області;
  • ТОВ «Телекомпанія Енергія», м. Вараш Рівненської області;
  • ТОВ «Лілія ТВ», м. Зеленодольськ Дніпропетровської області;
  • ТОВ «Юніверс лайн», м. Славутич Київської області;
  • ТОВ «Телерадіокомпанія «Реал» ТБ», м. Новодністровськ Чернівецької області;
  • ТОВ «Локалнет», м. Київ.

Нагадаємо, 16 жовтня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення розпочала процедуру створення органів співрегулювання в кількох сферах, зокрема й онлайн-медіа. Ініціативну заявку у сфері онлайн-медіа на участь у створенні органів саморегулювання подала громадська організація «Об’єднання Толока», яка в липні зареєструвала інтернет-портал, сторінку в соціальній мережі «Фейсбук» і сторінку на ютубі. Ще одна заявка надійшла від «1+1».

Скриншот відео: Національна рада / ютуб

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4339
Читайте також
22.11.2023 09:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
11 084
16.11.2023 13:02
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 220
06.11.2023 09:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 918
31.10.2023 14:17
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 365
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду