Партія «Слуга народу» зареєструвала газету

Партія «Слуга народу» зареєструвала газету

29 Лютого 2024
1197
29 Лютого 2024
15:22

Партія «Слуга народу» зареєструвала газету

1197
Уперше політичні партії реєструють медіа відповідно до закону «Про медіа».
Партія «Слуга народу» зареєструвала газету
Партія «Слуга народу» зареєструвала газету

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала 110 друкованих видань, дев’ять онлайн-медіа, лінійний канал з Луцька і тринадцять провайдерів. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 29 лютого.

Серед зареєстрованих друкованих медіа, як пише сайт Нацради, 86 газет, 15 журналів, 4 наукові журнали, 2 збірники наукових праць, 1 науковий збірник, 1 науково-практичний журнал, 1 бюлетень. Територія розповсюдження зареєстрованих журналів, збірників — Україна (17 видань — 71%), а також Україна та зарубіжжя (7 видань — 29%).

Уперше дві політичні партії стали суб’єктами у сфері друкованих медіа. Політична партія «Слуга народу» з Києва зареєструвала всеукраїнську щомісячну газету з однойменною назвою, яка публікується державною мовою. А політична партія «Пропозиція» із м. Дніпра внесла до Реєстру «Всеукраїнську газету Політичної партії «Пропозиція», яка виходить українською та англійською мовами чотири рази на рік. Обидві газети розповсюджуються безкоштовно.

Найбільшу кількість — 11 видань (6 журналів, 3 наукові журнали, 2 збірники наукових праць) вніс до Реєстру Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка. Усі видання — всеукраїнські. Виходять такими мовами: українська, англійська, німецька, польська, іспанська, французька, болгарська.

Серед зареєстрованих газет — 21 всеукраїнська, 59 обласних, 5 районних, 1 міська.

53 газети (47 обласних, 6 всеукраїнських) зареєструвало ТОВ «Редакційні системи» зі Львова. Усі видання публікуються державною мовою. А ТОВ «Баланс-клуб» із м. Дніпра внесло до Реєстру 4 українськомовні видання (3 газети, 1 бюлетень), які поширюються на території України.

Окрім цього Нацрада зареєструвала вебсайти «Науковий журнал «Економіка: реалії часу»/«Scientific journal «Economics: time realities» Національного університету «Одеська політехніка» і «Суспільство та безпека»/«Society and Security» Державного університету «Житомирська політехніка».

Інформаційне агентство «Новини Краматорського району» зареєстрував Гринь А. А. з Донецької області.

Також внесені до Реєстру:

  • інформаційний сайт «Актуально» (ТОВ «Бізнес Лідер», м. Хмельницький);
  • інформаційно-аналітичний портал «Четверта влада» (ГО «Агенція журналістських розслідувань «Четверта влада» з Рівного);
  • сайт Ursa.media (Громадська організація «Урса медіа», м. Київ);
  • інформаційний портал «Гречка» (Дзюбак А. С. із Кропивницького);
  • інтернет-медіа «ВолиньUA» (фізичної особи-підприємця Герасименка П. В. з Волинської області);
  • Varosh (Тужанська Р. І. з Ужгорода).

Луцьке ТЗОВ «Інтернет технологія» зареєструвало лінійний канал ІТ. Він здійснюватиме мовлення без використання радіочастотного спектра.

У семи регіонах після реєстрації будуть доступні послуги 13 провайдерів аудіовізуальних сервісів з місцевим покриттям, зокрема таких:

  • фізичної особи-підприємця Слободяна В. М. (м. Городенка) — Івано-Франківська область;
  • ТОВ «Айданет», ТОВ «Айтиком», ТОВ «Айтинет», ТОВ «Драйвлінк», ТОВ «Некстлайн» — м. Київ та область;
  • ТОВ Телекомпанії «Діалект» — м. Львів;
  • ТОВ «СІТБ»; ТОВ «СІТБ Преміум», ТОВ «СІТБ Плюс» — Сумська область;
  • ТОВ «Телерадіокомпанія «Вектор» (Лозова, селище Панютине, селище Краснопавлівка); ТОВ «Кворум» (селище Донець) — Харківська область;
  • ПП «Візит-Контакт» (м. Ізяслав) — Хмельницька область;
  • ТОВ «СІТБ Преміум» (Новгород-Сіверський район) — Чернігівська область.

Нагадаємо, на попередньому засіданні Нацрада зареєструвала суспільно-політичний канал з Луцька, 12 онлайн-медіа, 70 друкованих видань та чотирьох провайдерів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1197
Читайте також
07.03.2024 20:52
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 152
04.12.2023 16:23
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 208
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ара
57 дн. тому
Большая просьба! Выпускайте пожалуйста вашу газету в рулоне на мягкой туалетной бумаге!
Красунчик
58 дн. тому
Цих газет вже мабуть ніхто й не читає
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду