Нацрада зареєструвала як медіа «Слідство.Інфо», «Українські новини» та 91 друковане видання

Нацрада зареєструвала як медіа «Слідство.Інфо», «Українські новини» та 91 друковане видання

25 Квітня 2024
853
25 Квітня 2024
21:58

Нацрада зареєструвала як медіа «Слідство.Інфо», «Українські новини» та 91 друковане видання

853
Серед нових реєстрантів іноземні канали, кабельний мовник КТМ та чотири провайдери.
Нацрада зареєструвала як медіа «Слідство.Інфо», «Українські новини» та 91 друковане видання
Нацрада зареєструвала як медіа «Слідство.Інфо», «Українські новини» та 91 друковане видання

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення внесла до реєстру 14 онлайн-медіа. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 25 квітня.

Серед них:

  • п’ять ресурсів «Слідство.Інфо» (онлайн-видання, ютуб-канал, публічні сторінки у соціальних мережах «Фейсбук», «Інстаграм», X);
  • п’ять видань ТОВ «Львівська мануфактура новин» (сайт, ютуб-канал, фейсбук-сторінку, акаунт у тіктоку і телеграм-канал);
  • «Вичерпно»;
  • «СічНьюз»;
  • «Qirim Media»;
  • «Денисюк пише»;
  • ТОВ ІА «Українські Новини» — «Українські новини»;
  • ФОП Балінського Владислава Мирославовича — «Зелений лист»;
  • Глотов О. Л. – «Кременецький культурний контекст».
  • ФОП Страшко Н. Ф. — «Гадяч.City»;
  • Солодовнікова О. В. – Ukrainian.Media;
  • ТОВ «Газета «Наше місто» — «Наше місто Дніпро»
  • Громадська організація «Міжнародна інформаційна агенція «ЧАС» зареєструвала фейсбук-сторінку;
  • «Журнал діагностики та лікування оральної і щелепно-лицевої патології» від ТОВ «ОМФ Паблішинг».

Окрім цього Нацрада зареєструвала кабельний телеканал загальної тематики КТМ (ТОВ Телерадіокомпанія «Кабельні телевізійні мережі»).

Реєстрацію іноземних медіа отримали три канали групи «Поверхность», які працюють на українському ринку з ліцензіями США: Sport 1, Sport 2 та Kino 1. Правовласник цих іноземних лінійних медіа — ТОВ «Мрія медіа продакшенс» (Mriya Media Productions, llc), США. Нагадаємо, 9 листопада 2023 року регулятор зареєстрував ще сім каналів групи «Поверхность».

Як повідомляє сайт регулятора, Нацрада  також зареєструвала 91 суб’єкт у сфері друкованих медіа.  А це 181 друкованих видань: 76 журналів, 59 газет, 17 наукових збірників, 14 збірників наукових праць, 6 збірників, 2 наукові журнали, 2 альманахи, 1 науково-публіцистичний вісник, 1 науково-технічний журнал, 1 науково-практичний журнал, 1 науково-практичний медичний журнал, 1 календар. Територія розповсюдження зареєстрованих журналів, збірників, альманахів — Україна (58 видань — 47%), а також Україна та світ (64 видання — 53%).

Найбільшу кількість —16 видань (8 журналів, 4 наукові збірники, 1 збірник наукових праць, 1 збірник, 1 альманах, 1 газету) — вніс до Реєстру Київський національний університет імені Тараса Шевченка. 13 видань поширюються в Україні і світі, 3 — лише в нашій державі. Мови друку — українська, французька, іспанська, італійська, португальська, англійська, німецька, новогрецька.

По 11 видань, які розповсюджуються і в Україні, й у світі, зареєстрували Хмельницький національний університет і Університет Григорія Сковороди в Переяславі з м. Переяслава Київської області.

По 8 журналів внесли до Реєстру Національний університет охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика з Києва та Національний університет «Одеська юридична академія». Видання столичного закладу виходять українською та англійською мовами і поширюються як в Україні, так і в світі. А от журнали академії розповсюджуються лише в Україні та публікуються українською, англійською, польською, німецькою, французькою, болгарською, румунською мовами. По 5 видань зареєстрували Харківський національний університет радіоелектроніки та Білоцерківський національний аграрний університет з м. Біла Церква Київської області. Видання обох закладів виходять українською і англійською мовами.

Серед зареєстрованих газет — 33 обласних, 11 всеукраїнських, 9 районних, 5 поширюються в Україні та зарубіжжі, 2 міські, 1 заводська. Серед видавців: редакція обласної газети «Дача» з Полтави; Кордонець О. Р. із c. Біла Криниця Рівненської області; Голосний М. І. із с. Єлизаветівки Дніпропетровської області; Дзюба О. А. з м. Дніпра.

Також Національна рада зареєструвала чотири провайдери аудіовізуальних сервісів. Послуги вони надаватимуть у таких населених пунктах:

  • ТОВ «Телекомунікаційна компанія «Вінтелепорт» — м. Вінниця;
  • Спеціалізоване комунальне підприємство «Київтелесервіс» — м. Київ;
  • ФОП Підлужна О. М. — м. Ходорів Львівської обл.;
  • ФОП Ярмолюк М. Ю. — м. Львів, м. Дрогобич, м. Борислав Львівської області.

Нагадаємо, на попередньому засіданні, 11 квітня, Нацрада зареєструвала 29 онлайн-медіа, 324 друкованих видання, чотири телеканали та чотири провайдери.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
853
Читайте також
02.04.2024 10:35
Роман Мельник
«Детектор медіа»
1 051
07.03.2024 20:52
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 167
29.02.2024 15:22
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 218
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду