Нацрада зареєструвала 29 онлайн-медіа, 324 друкованих видання, чотири телеканали та чотирьох провайдерів

Нацрада зареєструвала 29 онлайн-медіа, 324 друкованих видання, чотири телеканали та чотирьох провайдерів

11 Квітня 2024
1823
11 Квітня 2024
21:36

Нацрада зареєструвала 29 онлайн-медіа, 324 друкованих видання, чотири телеканали та чотирьох провайдерів

1823
Також тимчасово призупинив ліцензію на мовлення ТОВ «Телерадіовидавнича компанія «Комра», яка мовила в Маріуполі.
Нацрада зареєструвала 29 онлайн-медіа, 324 друкованих видання, чотири телеканали та чотирьох провайдерів
Нацрада зареєструвала 29 онлайн-медіа, 324 друкованих видання, чотири телеканали та чотирьох провайдерів

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала 29 онлайн-медіа, п’ять телеканалів, чотирьох провайдерів та 324 друкованих видання. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 11 квітня. Інформацію про зареєстровані компанії регулятор оприлюднив на своєму сайті.

Десять електронних журналів  зареєстрував Національний університет «Києво-Могилянська академія».

Рівненське ТОВ «Файнал ньюз» подало на реєстрацію п’ять своїх ресурсів: ютуб-канал, сторінки у фейсбуку, телеграмі, інстаграмі та Х під назвою «Final News». Фізична особа-підприємець Павленко С. М. із Чернігівщини зареєстрував сайт і сторінку у фейсбуку «Спілка споживчих товариств “Споживча Кооперація Чернігівської області”». Благодійна організація зареєструвала однойменний телеграм-канал «Повернись на 100%».

А львівське ТОВ «Престайм.Ком.Юа» зареєструвало інформаційне агентство «Вголос». Також свої сторінки у фейсбуку зареєстрували «Національний центр розслідувань» і «Самозахист онлайн-медіа».

Також портали новин зареєстрували:

  • ГО «Всеукраїнське об’єднання наш шлях» — «Голос-Інфо»;
  • Болкун А. Б. із Львівської області — Leopolis.news;
  • ГО «Інфорезіст» — InfoResist;
  • ТОВ «Комерсант Україна» — «Комерсант Український».
  •  Вінницька обласна громадська організація «Вінницький прес-клуб» — VINPRESS;
  • ТОВ «Інформаційне агентство «Активні громадяни» — «Активні громадяни»;
  • Інститут ветеринарної медицини Національної академії аграрних наук України — «Ветеринарна біотехнологія».

Також зареєстровано журнал, електронне наукове періодичне видання – «Консенсус»/«CONSENSUS» Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.

 На засіданні Нацради зареєструвались і лінійні медіа, які  здійснюють мовлення без використання радіочастотного спектра:

аналогове проводове мовлення (УР-1):

  • КП «Телерадіокомпанія «Акцент» (позивні «Радіо «Акцент»), м. Шостка Сумської області, — виходить в ефір 1 годину 15 хвилин на тиждень у відрізках часу;
  • КП «Телерадіокомпанія «Охтирка» (позивні «Говорить Охтирське міське радіо»), м. Охтирка Сумської області, — 2 години на тиждень у відрізках часу;
  • ПП  Телерадіоінформаційної агенції «Регіон-інформ Україна» (позивні «Західна столиця»), м. Львів, — мовлення 30 хвилин на тиждень у відрізках часу;

кабельне мовлення:

  • КП «Телерадіокомпанія «Акцент» (логотип «а») — 4 години на добу у відрізках часу;
  • ТОВ «Телерадіокомпанія «Інформаційно-рекламне телебачення — Полтава» (логотип «ІРТ»), м. Полтава;

кабельне мовлення, а також IPTV:

  • ТОВ «Телерадіокомпанія «Марс-ТВ» (логотип «МАРС»), м. Київ;
  • Івано-Франківське міське комунальне підприємство «Телерадіокомпанія «Вежа» (логотип «ВЕЖА»), м. Івано-Франківськ;
  • ТОВ «Смарт медіа ессетс» (логотип «Б (комбіноване)», м. Червоноград Львівської області, — технології кабельна та інтернет-мовлення (ОТТ, IPTV).

Також регулятор зареєстрував чотирьох провайдерів аудіовізуальних сервісів. Свої послуги надаватимуть:

  • ТОВ «Побутрадіотехніка» — територія м. Первомайська Харківської області;
  • ПП «Дикий сад» — м. Миколаїв, с. Зарічне, с. Радісний Сад, с. Новобогданівка, с. Стара Богданівка, с. Козирка, с. Прибузьке, с. Каталине, с. Парутине, с. Червоне Парутине, с. Дмитрівка, м. Южноукраїнськ Миколаївської області;
  • ТОВ «КМ «Сузір’я»  — смт Єланець Миколаївської області;
  • ПП «Колумбус» — Тернопільська область, м. Володимир Волинської області, м. Червоноград, м. Соснівка, смт Гірник Львівської області.

За інформацією сайту регулятора, Національна рада додала до Реєстру інформацію щодо 127 суб’єктів у сфері друкованих медіа. Зареєстровано 324 друкованих видання: 184 журнали, 93 газети, 14 збірників, 12 наукових збірників, 6 збірників наукових праць, 6 наукових журналів, 3 науково-практичні журнали, 3 календарі, 1 науково-технічний журнал, 1 науково-методичний журнал, 1 міжвідомчий тематичний науковий збірник.

Найбільшу кількість — 54 журнали — внесло до Реєстру ПП «Арт-комплекс» зі Львова. Усі видання виходять українською і російською мовами та поширюються в Україні і світі.

11 всеукраїнських видань (10 збірників, 1 журнал) зареєстрував Дрогобицький педагогічний університет імені Івана Франка з м. Дрогобича Львівської області. Мови друку — українська, англійська, польська, німецька, французька, болгарська, румунська.

По 10 всеукраїнських журналів внесли до Реєстру ПрАТ «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна Академія управління персоналом» з Києва і Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського зі столиці. Видання МАУП друкуються українською, англійською, польською, німецькою, французькою мовами. А університетські журнали — ще й словацькою, румунською, італійською, кримськотатарською і тюркською.

По 6 всеукраїнських видань зареєстрували Київський національний лінгвістичний університет, Сумський національний аграрний університет, ТОВ «Пресс альянс» із Києва.

Серед зареєстрованих газет — 46 обласних, 32 всеукраїнські, 12 районних, 1 поширюється в Україні та зарубіжжі, 1 міська, 1 сільська.

Найбільше — 24 друковані видання (20 газет, 3 календарі, 1 журнал) — зареєстрував Іщук С. В. з Хмельницького. 15 видань — всеукраїнські, 9 — обласні. Усі газети й календарі публікуються українською і російською мовами. Лише журнал — одночасно трьома мовами: українською, російською, англійською.

Окрім цього на засіданні Нацрада продовжила ще на 10 років термін дії ліцензії ТОВ «Радіокомпанія «Українсько-польське радіо «Співдружність» (позивні «90,9 FM»). Компанія мовить на частоті 90,9 МГц у м. Дніпрі.

А на прохання директора компанії регулятор тимчасово призупинив ліцензію на мовлення ТОВ «Телерадіовидавнича компанія «Комра», м. Київ. Мовлення відбувалося на частоті 102,8 МГц у м. Маріуполі Донецької області. Адреса медіа, за якою здійснюється редакційний контроль, — на тимчасово окупованій території України. Після  повернення територій Україні компанія зможе впродовж трьох місяців звернутися до Національної ради із заявою про поновлення дії ліцензії.

Нагадаємо, на попередньому засіданні 28 березня Нацрада зареєструвала провайдера Viasat, 20 видань «Бурда-Україна» та відмовила в реєстрації «Голосу України».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1823
Читайте також
02.04.2024 10:35
Роман Мельник
«Детектор медіа»
1 020
07.03.2024 20:52
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 155
29.02.2024 15:22
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 198
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду