Нові реєстрації Нацради: 13 онлайн-медіа, 73 друкованих видань, 2 регіональні канали та 9 провайдерів

Нові реєстрації Нацради: 13 онлайн-медіа, 73 друкованих видань, 2 регіональні канали та 9 провайдерів

11 Січня 2024
1280
11 Січня 2024
15:23

Нові реєстрації Нацради: 13 онлайн-медіа, 73 друкованих видань, 2 регіональні канали та 9 провайдерів

1280
Дві компанії відмовились від аналогових ліцензій.
Нові реєстрації Нацради: 13 онлайн-медіа, 73 друкованих видань, 2 регіональні канали та 9 провайдерів
Нові реєстрації Нацради: 13 онлайн-медіа, 73 друкованих видань, 2 регіональні канали та 9 провайдерів

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала онлайн-медіа від 13 компаній. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 11 січня.

Серед них ФОП Пустовіт С. А. із Вінниці подала на реєстрацію  шість своїх медіаресурсів: вебсайт, ютуб-канал, фейсбук-, дві інстаграм- та тікток-сторінку. Усі вони з’являться в переліку зареєстрованих під однаковою назвою — «I-vin.info».

Також серед реєстрантів — чотири вебсайти та один вебпортал: «Військова наука»/«Military Science», «Вінницька агенція журналістських розслідувань», «Центральноукраїнське бюро новин», «Новий формат»/«Newformat», «Shostka News»; портал новин «Інформаційне агентство «Хроніки» (ІА «Хроніки») та науково-практичний журнал «Economics and technical engineering».

Зареєстровано також дві місцеві компанії з Волинської та Житомирської областей як лінійні медіа, що здійснюють мовлення без використання радіочастотного спектра. ТзОВ «Нововолинське телебачення телефонія інтернет» (логотип «СТН») надає свої послуги споживачам цілодобово, а ПП «Студія Калина» (логотип «СК») 8 годин на добу українською мовою, працюючи за кабельною аналоговою, кабельною цифровою технологіями. Обидва канали мають формат загальної тематики.

Найбільше реєстрацій, як і на попередніх засіданнях, від друкованих медіа. Серед 73 реєстрантів 28 журналів, 20 газет, 9 збірників наукових праць, 8 збірників, 5 наукових збірників, 1 науковий журнал, 1 наукове видання, 1 календар.

Як повідомляє сайт регулятора, територія розповсюдження зареєстрованих журналів, збірників — Україна (26 видань — 49%), а також Україна та зарубіжжя (27 видань — 51%).

Найбільшу кількість — одразу 9 видань (4 журнали, 3 збірники, 2 наукові збірники), які поширюються в Україні, — вніс до Реєстру Луцький національний технічний університет, м. Луцьк Волинської області. Видання публікуються українською, англійською, польською, німецькою мовами.

По 8 видань (4 збірники, 2 журнали, 1 науковий збірник, 1 календар і, відповідно, — 7 збірників наукових праць та 1 науковий журнал) зареєстрували Одеський національний університет імені І. І. Мечникова і Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут». Здебільшого видання поширюються в Україні й зарубіжжі. Мови друку — українська, англійська та інші офіційні мови Європейського Союзу.

Серед зареєстрованих газет — 2 всеукраїнські, 14 обласних, 4 районні. Одразу 3 газети державною мовою: 2 обласні, 1 всеукраїнську, — зареєстрував благодійний фонд «Журналісти за демократію» з Одеси.

На прохання Громадської організації «Академія політико-правових наук України» (м. Київ) Нацрада скасувала її реєстрацію як суб’єкта у сфері друкованих медіа, вилучивши ідентифікатор щодо журналу «Суспільно-політичні процеси»/«Public Political Processes».

Потрапили до Реєстру суб’єктів у сфері медіа і 9 провайдерів аудіовізуальних сервісів із загальнонаціональним, регіональним та місцевим покриттям:

  • ПП «Студія Калина» надаватиме свої послуги у Звягелі Житомирської області;
  • ТзОВ «Нововолинське телебачення телефонія інтернет» і ТОВ «Інтернет технологія» — у Нововолинську Волинської області й Луцьку;
  • ТОВ «МаксНет» — у Харкові та смт Пісочині Харківської області;
  • ПП «Телекомпанія СВС-ТВ» — споживачам Миргородської і Пирятинської міських територіальних громад Полтавської області;
  • ПП «Телерадіокомпанія АТВ Плюс» — у Білгород-Дністровському, селах Затоці, Прибережному, Бритівці, Випасному, Молозі, Салганах, Шабо, Сергіївці, Кароліно-Бугазі, Грибівці Одеської області;
  • фізична особа-підприємець Джурко О. І. — у Новомосковську і смт Гвардійському Дніпропетровської області;
  • ПП «Телерадіокомпанія «Телком» — у смт Десні Чернігівської області;
  • ТОВ «УльтраТВ» — у Львівській, Волинській, Житомирській, Хмельницькій, Тернопільській областях і території України.

Для провадження своєї діяльності вони обрали кабельну аналогову, кабельну цифрову, інтернет-технології (IPTV, ОТТ).

Також регулятор анулював дві ліцензії:

  • ПП «Телерадіокомпанія «Пульсар-РТБ» (логотип «23») з Охтирки Сумської області відмовляється від ліцензії, оскільки припиняє ефірне мовлення й переходить на цифрове.
  • З огляду на те, що вивільняються аналогові частоти задля розбудови цифрового телебачення, скасовує ліцензію і ТОВ «Телестудія «Служба інформації» (логотип «НТН») із Києва.

Нагадаємо, на попередньому засіданні Нацрада зареєструвала близько двадцяти медіа. Серед них британський телеканал TLC як іноземне лінійне медіа. А також канал телеторгівлі   «Тюсо» (юридична особа ПП «Тюсо»), який брав участь у конкурсі на державний мультиплекс МХ-7, однак не став переможцем. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1280
Читайте також
11.01.2024 11:36
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 824
04.12.2023 16:23
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 213
26.10.2023 13:38
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 348
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду