Нацрада зареєструвала суспільно-політичний канал з Луцька, 12 онлайн-медіа, 70 друкованих видань та чотирьох провайдерів

Нацрада зареєструвала суспільно-політичний канал з Луцька, 12 онлайн-медіа, 70 друкованих видань та чотирьох провайдерів

22 Лютого 2024
911
22 Лютого 2024
15:38

Нацрада зареєструвала суспільно-політичний канал з Луцька, 12 онлайн-медіа, 70 друкованих видань та чотирьох провайдерів

911
П’ять медіа відмовились від реєстрації.
Нацрада зареєструвала суспільно-політичний канал з Луцька, 12 онлайн-медіа, 70 друкованих видань та чотирьох провайдерів
Нацрада зареєструвала суспільно-політичний канал з Луцька, 12 онлайн-медіа, 70 друкованих видань та чотирьох провайдерів

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала  12 онлайн-медіа. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 22 лютого.

Серед них  чотири ресурси зареєструвало ТОВ «Київщина 24/7»: сайт, сторінки в телеграмі, фейсбуку, канал на ютубі. Громадська організація з Ірпеня зареєструвала ютуб-канал «Є Питання».

Окрім цього два сайти зареєстрував Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка з Хмельницької області, ще два — ТОВ «Інформаційне агентство «Укрінфопрес» і ТОВ «Тех медіа груп» із Києва. Також реєстрацію отримали:

  • інформаційне видання «RІА Козятин» — ТОВ «Редакція газети «РІА Козятин» із Вінницької області;
  • інтернет-сайт (медіапортал новин і журналістських розслідувань) «Інформаційне агентство Антикорупційна правозахисна рада» Громадської організації «Антикорупційна правозахисна рада» із Дніпра;
  • портал «Дебет-Кредит» ТОВ «Редакція «Дебет-кредит» зі Львова.

Водночас регулятор відмовив ТОВ «Аксі медіа» в реєстрації. Заступник голови Нацради Олег Черниш зазначив, що компанія подала неточні дані регулятору і такого сайту не існує.  Як уже повідомляв «Детектор медіа», також у реєстрації Нацрада відмовила ТОВ «УНІАН Україна».

Як лінійне медіа зареєструвалось ГО «Громадське інтерактивне телебачення» (логотип — букви ГІТ у колі, блакитного кольору на білому фоні) з Волинської області. Канал мовитиме в Луцьку в суспільно-політичному форматі. Технологію мовлення компанія обрала кабельну аналогову, кабельну цифрову.

Також регулятор додав до реєстру 70 друкованих видань: 31 газету, 29 журналів, 4 збірники наукових праць, 2 наукові журнали, 2 збірники, 1 науковий збірник, 1 періодичне наукове видання. Як пише сайт Нацради, територія розповсюдження зареєстрованих журналів, збірників — Україна (35 видань — 90%), а також Україна та зарубіжжя (4 видання — 10%).

Сім видань (п’ять журналів, два збірники) вніс до Реєстру Одеський національний університет імені І. І. Мечникова. Усі видання — всеукраїнські, мови публікації — українська, англійська та інші офіційні мови Європейського Союзу.

Три українськомовні журнали зареєструвало ТОВ «Ютека» з м. Києва. Усі журнали виходять до шести разів на рік і поширюються лише в нашій державі.

20 видань (11 газет, 9 журналів) зареєструвало ПП «Трейд-інформ» із Києва. Усі  — всеукраїнські і публікуються державною мовою. А ПП «Медіа-трейд» зі столиці внесло до реєстру чотири українськомовні видання (дві газети, два журнали), які поширюються на території України. Серед зареєстрованих газет — 16 всеукраїнських, 8 обласних, 6 районних, 1 міська.

Також реєстрацію отримали три провайдери аудіовізуальних сервісів із місцевим покриттям і один — із загальнонаціональним:

  • ТОВ «Плюс ТБ» з Києва провадитиме свою діяльність на території України;
  • ПП «Теле-ком» працюватиме в Кривому Розі Дніпропетровської області;
  • ПП Телерадіокомпанія «Твін» — у м. Калинівці та смт Стрижавці Вінницької області;
  • ТОВ «Екран», смт Врадіївка, — у смт Кривому Озері Миколаївської області.

Провайдер аудіовізуальних сервісів із загальнонаціональним покриттям працюватиме за ОТТ-технологією, решта обрали кабельну аналогову, кабельну цифрову.

Також медіарегулятор скасував реєстрацію п’яти медіа:

  • Радіокомпанії Дворічанщини «Приоскілля» Дворічанської селищної ради Куп’янського району Харківської області (позивні «Говорить Приоскілля»), смт Дворічна Харківської обл., — лінійне медіа, дротове мовлення, мовлення без використання радіочастотного спектра;
  • КП «Стрийське міське радіомовлення «Голос Стрия» (позивні «В ефірі — Стрийське міське радіомовлення «Голос Стрия»), м. Стрий Львівської області, — лінійне медіа, дротове мовлення, мовлення без використання радіочастотного спектра;
  • Малого приватного підприємства — фірми «Центуріон», м. Львів, — провайдер аудіовізуальних сервісів;
  • ТОВ «Вечір телеком», м. Київ, — провайдер аудіовізуальних сервісів;
  • ТОВ «Медіа маркет групп», м. Дніпро, — щодо газет «Наш репортер», «Подія сьогодні» та «Улюблене місто К».

Нагадаємо, на попередньому засіданні Нацрада зареєструвала  «Воля-кабель». Два його зареєстрованих нелінійних медіа – «Онлайн-кінотеатр, який надається під TM Volia (Воля)» і «Онлайн-кінотеатр, який надається під TM TV+ (ТВ плюс)» — надають свої послуги за технологією інтернет (ОТТ) на території України.

Ілюстрація: сайт Нацради

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
911
Читайте також
07.03.2024 20:52
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 161
29.02.2024 15:22
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 209
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду