Нацрада зареєструвала «Українську правду», «Інтерфакс-Україна» та NV

Нацрада зареєструвала «Українську правду», «Інтерфакс-Україна» та NV

4 Грудня 2023
1162
4 Грудня 2023
16:12

Нацрада зареєструвала «Українську правду», «Інтерфакс-Україна» та NV

1162
Видання зареєструвались як онлайн-медіа.
Нацрада зареєструвала «Українську правду», «Інтерфакс-Україна» та NV
Нацрада зареєструвала «Українську правду», «Інтерфакс-Україна» та NV

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала 20 нових онлайн-медіа. Такі рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 4 грудня.

Свої сайти зареєстрували ТОВ «УП Медіа» і ТОВ «УП Медіа Плюс»: «Економічна правда» (скорочена назва «ЕП»), «Українська правда» (скорочена назва «УП») та «Європейська правда». Також подалися на реєстрацію портал новин «Інтерфакс-Україна» і ТОВ «Видавничий дім «Медіа-ДК» — вебсайт «The New Voice of Ukraine» (скорочені назви «New Voice», «NV»).

ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» зареєструвала свою англомовну диджитал-платформу The Gaze.

Одразу 6 медіаресурсів — інтернет-видання, фейсбук-, інстаграм-, телеграм-, ютуб-, тікток-сторінки — з однойменною назвою «Преступности.НЕТ» подало на реєстрацію миколаївське ТОВ «Компанія українська медіа група». Серед реєстрантів, окрім того, 2 вебсайти — «TBN UA» та «newsauto.com.ua Інформаційна автоплатформа», 2 інтернет-видання, портал, локальне інформаційно-аналітичне онлайн-медіа, журнал і збірник наукових праць.

Також Нацрада внесла до зареєстрованих суб’єктів у сфері медіа низку друкованих. Зареєстровано 49 друкованих видань: 22 газети, 13 збірників, 13 журналів, 1 бюлетень.

Зареєструвались і три лінійні канали:

  • ТОВ «Караван-ТВ» (логотип «CARAVAN») із Києва з форматом телеторгівля свій продукт поширюватиме трьома мовами цілодобово. Технологію мовлення компанія обрала супутникову (DVB-S) із закордонним покриттям;
  • КП «Престелерадіоцентр «Краяни» (логотип «Краяни»), м. Могилів-Подільський Вінницької області, вказало суспільно-політичний формат. Працюватиме 1 годину на добу — з 19:00 до 20:00;
  • ТОВ «Телерадіокомпанія «ГОК» (логотип «ГОК») із Горішніх Плавнів Полтавської області поширюватиме контент загальної тематики. Загальний обсяг мовлення — 18 годин на добу.

«Краяни» і «ГОК» із місцевим покриттям поширюватимуть свій продукт українською мовою і працюватимуть за кабельною аналоговою та кабельною цифровою технологіями.

Як повідомляє сайт регулятора, додано до Реєстру суб’єктів у сфері медіа і 5 провайдерів аудіовізуальних сервісів із загальнонаціональним покриттям, місцевим і регіональним покриттям:

  • у Києві та Луцьку Волинської області виявило бажання працювати ТОВ «Медіаінвест», м. Київ;
  • Споживче товариство телекомпанії «Ларта» надаватиме свої послуги у Білій Церкві Київської області;
  • у Переяславі Київської області працюватиме ПП «Телерадіокомпанія «Переяслав»;
  • ТОВ «Мережа Ланет», м. Київ, поширюватиме свій сервіс у столиці, Київській, Вінницькій, Волинській, Івано-Франківській, Рівненській та Хмельницькій областях;
  • провайдер із місцевим і загальнонаціональним покриттям ФОП Луцик В. Я. із с. Старі Богородчани Івано-Франківської області за технологією IPTV працюватиме в Івано-Франківській області. Водночас на території України надаватиме послуги, використовуючи ОТТ-технологію.

Решта компаній для надання доступу до своїх послуг обрали кабельну аналогову, кабельну цифрову та IPTV-технологію.

Нагадаємо, на минулому засіданні Нацрада зареєструвала 50 друкованих медіа та чотири нові провайдери.  Як онлайн-медіа зареєструвались: інформаційне агентство Mind.ua, газета «Європейський час», електронний науково-практичний журнал «Український журнал лабораторної медицини», а також два вебсайти — електронного наукового журналу «Наукові доповіді НУБіП України»/«Scientific reports of NULES of Ukraine» та «Укрінсайт» / «Ukrinsight».

Ілюстрація: сайт Нацради

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1162
Читайте також
26.10.2023 13:38
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 348
10.08.2023 14:02
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 550
20.07.2023 14:59
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 324
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду