Нацрада зареєструвала один з каналів Discovery та English Club TV

Нацрада зареєструвала один з каналів Discovery та English Club TV

31 Жовтня 2023
1351
31 Жовтня 2023
18:56

Нацрада зареєструвала один з каналів Discovery та English Club TV

1351
На засіданні 31 жовтня регулятор ухвалив рішення зареєструвати канал DTX.
Нацрада зареєструвала один з каналів Discovery та English Club TV
Нацрада зареєструвала один з каналів Discovery та English Club TV

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала два іноземних лінійних канали. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 31 жовтня.

Реєстрацію отримав канал DTX, один з мовників групи Discovery.

«Нарешті ми реєструємо один з каналів пакету Discovery. Щодо інших каналів готуємо проєкти рішень», — сказав заступник голови Нацради Олег Черниш.

Раніше в Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій, які були дозволені для ретрансляції, було шість каналів Discovery: Discovery Channel (Europe), ID Investigation Discovery, Discovery Science (EMEA), Animal Planet HD, TLC CAAC, DTX.

Також реєстрацію отримав English Club TV. Це канал з українським власником Олегом Наумовим із Дніпра, присвячений вивченню англійської мови, з реєстрацією у Великій Британії. Правовласник компанія — English Club TV Ltd.

Нагадаємо, заяви на реєстрацію до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення подали понад 20 іноземних каналів.

30 вересня втратив чинність Перелік програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються, який формувала Національна рада з питань телебачення та радіомовлення. З того часу, відповідно до норм закону «Про медіа», провайдери мають оновити свої пакети. 

Тепер для трансляції провайдерів дозволені чотири категорії каналів. Насамперед ті, що мають українську ліцензію або реєстрацію. Також провайдери можуть показувати канали, які мовлять на підставі тимчасових дозволів, і канали, які походять із країн Європейського Союзу, якщо їх трансляція не обмежена через санкції. Окрім цього, обов’язковим для всіх провайдерів є перелік каналів «універсального медіасервісу». Однак Велика Британія з 2020 року не є членом ЄС, а США у згаданому Переліку немає.

У Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій, які раніше були дозволені для ретрансляції, було дев’ятнадцять каналів з реєстрацією у Сполученому Королівстві. Серед цих каналів — інформаційні мовники BBC World News та СNN, шість каналів Discovery: Discovery Channel (Europe), ID Investigation Discovery, Discovery Science (EMEA), Animal Planet HD, TLC CAAC, DTX. 

Каналів з реєстрацією у США в переліку було п’ятнадцять. При цьому майже всі вони належать двом українським власникам: групі компаній «Поверхность» Віктора Самойленка та Рудольфу Кірносу.

Фото: сайт Нацради 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1351
Читайте також
04.12.2023 16:23
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 211
06.11.2023 09:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 938
31.10.2023 14:17
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 373
26.10.2023 13:38
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 344
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Bohdan
183 дн. тому
Чому Discovery в Україні транслюється лаптєногою мовою ворогів?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду