Нацрада зареєструвала OmegaTV, сайт і соцмережі «Еспресо» та ще 123 друкованих видання

Нацрада зареєструвала OmegaTV, сайт і соцмережі «Еспресо» та ще 123 друкованих видання

31 Жовтня 2023
1531
31 Жовтня 2023
20:17

Нацрада зареєструвала OmegaTV, сайт і соцмережі «Еспресо» та ще 123 друкованих видання

1531
Також на засіданні 31 жовтня Нацрада зареєструвала 21 онлайн-медіа суб’єктами у сфері онлайн-медіа. Серед них «Детектор медіа», телеграм-канал «Резидент», інтернет-сайт Streams Charts.
Нацрада зареєструвала OmegaTV, сайт і соцмережі «Еспресо» та ще 123 друкованих видання
Нацрада зареєструвала OmegaTV, сайт і соцмережі «Еспресо» та ще 123 друкованих видання

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала нелінійний сервіс OmegaTV (юридична особа ТОВ «Омега ТВ») та ще сім провайдерів аудіовізуальних сервісів. Такі рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 31 жовтня.

OmegaTV мовитиме за технологією ОТТ по Україні. Провайдери ПП «Дрімхаб», ТОВ «Ютім», ТОВ «Ютім девелопмент», ТОВ «Іт люкс телеком», ПП «Телекомпанія «РАІ» надаватимуть свої послуги в Івано-Франківській області.

Як уже повідомляв «Детектор медіа», на минулому засіданні регулятор зареєстрував суб’єктом у сфері аудіовізуальних медіа на замовлення (нелінійний медіасервіс) ТОВ «ОТТ Україна». Компанія не лише є юридичною особою сервісу Sweet.tv, а й також представляє Vodafone TV і Trinity-TV. Влітку оператор мобільного зв’язку «Vodafone Україна» поновив сервіс Vodafone TV, який було призупинено з липня 2022 року у зв’язку з тим, що підрядник — компанія оll-tv — припинив надавати послуги. Megogo (юридична особа ТОВ «Мегого») зареєструвала два нелінійні медіасервіси: телемовлення та радіомовлення (мається на увазі аудіальний контент на замовлення, подкасти, аудіоспектаклі та інший аудіальний контент). Нагадаємо, у вересні Нацрада також зареєструвала «Київстар ТБ». Тож три найбільші гравці ОТТ вже мають реєстрацію.

Також на засіданні 31 жовтня Нацрада зареєструвала 21 онлайн-медіа суб’єктами у сфері онлайн-медіа. Серед них  «Детектор медіа», телеграм-канал «Резидент», інтернет-сайт Streams Charts. ТОВ «Пресс альянс» із Києва зареєструвало  шість вебсайтів; ТОВ «Голдберрі» з Києва — інтернет-портал, сторінку в соціальній мережі «Фейсбук» та ютуб-канал з однойменною назвою «Еспресо»; ТОВ «Медіа2тікетс» з Івано-Франківської області — три інформаційні сайти; ТОВ «Моріон» із Києва – 4 спеціалізовані видання, призначені для медичних установ і лікарів, а також для медичних і фармацевтичних працівників.

Серед заявників також вебсайт «Голос. Тернопільська агенція новин» і регіональне новинне онлайн-медіа «Приморка.сіті». Нагадаємо, «Детектор медіа» зареєструвався в Нацраді і має намір подати заявку на участь у створенні органів співрегулювання.

Також Нацрада внесла до переліку зареєстрованих суб’єктів у сфері медіа низку друкованих медіа. Зареєстровано 123 друковані видання: 66 газет, 48 журналів, 9 збірників.

Територія розповсюдження зареєстрованих збірників і журналів — Україна (29 видань — 51%), а також Україна та зарубіжжя (28 видань — 49%).

Як повідомляє регулятор на своєму сайті, найбільшу кількість — одночасно 14 наукових видань (12 наукових журналів, 1 журнал, 1 науковий збірник) — зареєстрував Київський національний університет культури і мистецтв, м. Київ. Майже всі видання розповсюджуються в Україні, лише одне з них — і в нашій державі, і за кордоном. Мова — українська та англійська, а одне видання виходить п’ятьма мовами (ще й польською, французькою, німецькою). Одразу 12 наукових видань (11 журналів, 1 збірник) вніс до реєстру Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м. Чернівці. Вони характеризуються широким мовним спектром друку – українська, англійська, болгарська, німецька, польська, румунська, французька, чеська, словацька.

Серед зареєстрованих газет — 9 всеукраїнських, 54 обласних, 3 районних. З них 64 українськомовні газети, 2 — українською і російською мовами. Одразу 46 українськомовних газет (40 обласних, 6 всеукраїнських) зареєстрував Хотимчук П. Є. із села Великий Омеляник Волинської області. А Хотимчук Н. Т. із села Зміїнець цієї ж області — 12 газет (11 обласних, 1 всеукраїнська).

Нагадаємо, інформацію про те, кого Нацрада зареєструвала на засіданні 26 жовтня, можна переглянути за посиланням.

Фото: сайт Нацради

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1531
Читайте також
06.11.2023 09:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 918
31.10.2023 14:17
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 365
26.10.2023 13:38
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 339
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду