Нові реєстрації Нацради: 129 друкованих, сім онлайн-медіа та два провайдери

Нові реєстрації Нацради: 129 друкованих, сім онлайн-медіа та два провайдери

14 Березня 2024
983
14 Березня 2024
14:47

Нові реєстрації Нацради: 129 друкованих, сім онлайн-медіа та два провайдери

983
Три медіа відмовились від реєстрації.
Нові реєстрації Нацради: 129 друкованих, сім онлайн-медіа та два провайдери
Нові реєстрації Нацради: 129 друкованих, сім онлайн-медіа та два провайдери

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала телеграм-канал, ютуб-канал та п’ять сайтів як онлайн-медіа. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 14 березня.

Зокрема зареєструвались:

  • ГО «Діджитал» — телеграм-канал «Діджитал»;
  • ГО «Інформаційна агенція «Інфоскоп» — ютуб-канал «Інформаційна Агенція «Інфоскоп»;
  • Інститут зоології ім. І. І. Шмальгаузена Національної академії наук України — електронне наукове періодичне видання (журнал) «Українська ентомофауністика»/«Ukrainska Entomofaunistyka»;
  • Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича Національної академії наук України — «Діалектологічні студії»/«Studia Gwarowe»;
  • Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти —  «Науково-методичний журнал «Педагогічний пошук»;
  • фізична особа-підприємець Валевська А. В. — «Спецкор»;
  • ПП «Редакція міської районної газети «Життєві обрії» — «Gazetahm.org».

Окрім цього реєстрацію отримали 129 друкованих видань.

За інформацією сайту регулятора, територія розповсюдження зареєстрованих журналів, збірників, альманаху — Україна (25 видань — 36%), а також Україна та зарубіжжя (45 видань — 64%).

Найбільшу кількість — сім видань (шість наукових збірників, одну серію колективних монографій) — вніс до Реєстру Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича Національної академії наук України зі Львова. Видання публікуються українською, а також офіційними мовами Європейського Союзу та поширюються як у нашій державі, так і за її межами.

Шість наукових журналів (три всеукраїнські, а інші три поширюються в нашій державі та за її межами) зареєстрував Донецький національний університет імені Василя Стуса, м. Вінниця. Усі видання публікуються українською та англійською мовами, а одне з них — ще й польською.

Серед зареєстрованих газет — 15 всеукраїнських, 32 обласні, десять районних, дві міські. Десять українськомовних газет (сім всеукраїнських, три обласні) зареєструвало ПП «Друк-сервіс» із Кропивницького. А ПП «Редакція смілянської регіональної газети «Сміла» із м. Сміла Черкаської області внесло до Реєстру одразу вісім обласних газет українською мовою.

Провайдерами аудіовізуальних сервісів Національна рада зареєструвала дві компанії: ТОВ «Телерадіокомпанія «Кооператор» і ПП «Кабель-плюс». Свої послуги вони надаватимуть у м. Великих Мостах Львівської області й низці населених пунктів Закарпатської області. Суб’єкти обрали кабельну аналогову, кабельну цифрову та IPTV-технології.

Також від реєстрацій відмовились три медіа. Нацрада скасувала реєстрацію лінійних каналів ТОВ «Інформаційне агентство «АйТіВі» із м. Ірпеня Київської області та ПП «Кабель-плюс» із м. Рахова Закарпатської області (мовлення без використання радіочастотного спектра), а також ТОВ «Редакція Газети «Житомирщина», м. Житомир (газета «Житомирщина»).

Нагадаємо, на попередньому засіданні Нацрада зареєструвала The Рage, Speka, NGL.media.

До 31 березня 2024 року реєстрація для друкованих медіа безкоштовна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
983
Читайте також
07.03.2024 20:52
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 161
29.02.2024 15:22
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 209
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду