Нацрада зареєструвала 5 канал, канал «Квант» з Миколаївської області та чотири онлайн-медіа

Нацрада зареєструвала 5 канал, канал «Квант» з Миколаївської області та чотири онлайн-медіа

1 Лютого 2024
1679
1 Лютого 2024
15:53

Нацрада зареєструвала 5 канал, канал «Квант» з Миколаївської області та чотири онлайн-медіа

1679
Найактивніше реєструються друковані медіа, бо до 31 березня 2024 року реєстрація для них безкоштовна.
Нацрада зареєструвала 5 канал, канал «Квант» з Миколаївської області та чотири онлайн-медіа
Нацрада зареєструвала 5 канал, канал «Квант» з Миколаївської області та чотири онлайн-медіа

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала 45 друкованих видань. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 1 лютого.

Серед зареєстрованих — 17 збірників наукових праць, 13 журналів, 6 газет, 3 науково-технічні збірники, 2 наукові журнали, 1 науково-технічний журнал, 1 міжвідомчий науково-технічний збірник, 1 науково-виробничий збірник, 1 науковий збірник.

Як повідомляє сайт Нацради, територія розповсюдження зареєстрованих журналів, збірників — Україна (13 видань — 33%), а також Україна та зарубіжжя (26 видань — 67%).

Найбільшу кількість видань до Реєстру вніс Київський національний університет будівництва та архітектури — 18 (13 збірників наукових праць, 3 науково-технічні збірники, 1 міжвідомчий науково-технічний збірник, 1 науково-виробничий збірник). Усі збірники виходять двома мовами — українською та англійською. 12 університетських видань поширюються і в Україні, і в зарубіжжі, 6 — лише на теренах України.

Вісім видань (6 журналів, 1 науковий журнал, 1 збірник наукових праць) зареєстрував державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» з Одеси. Усі ці видання розповсюджуються як на території України, так і за її межами. Мови друку —українська, англійська, німецька, польська, румунська, французька, китайська, корейська.

Серед зареєстрованих газет — 3 всеукраїнські, 2 обласні, 1 міська. Усі газети публікуються державною мовою, лише одне видання — одночасно і українською, і англійською.

Окрім друкованих видань Нацрада зареєструвала  чотири онлайн-медіа:

  • вебсайт «Фундаментальні та прикладні проблеми чорної металургії» /«Fundamental and applied problems of ferrous metallurgy» Інституту чорної металургії ім. З. І. Некрасова Національної академії наук України, м. Дніпро;
  • інформаційний медіапортал «ДивенСвіт» Місії «Патріарша комісія у справах молоді» Української греко-католицької церкви, м. Львів;
  • портал новин «Агенція інформації та аналітики «Гал-інфо» ТОВ «Агенція інформації та аналітики «Гал-інфо», м. Львів;
  • інтернет-видання «Політарена» ГО «Центр соціально-політичного моніторингу «Вектор», м. Вінниця.

Окрім цього як лінійні медіа зареєструвались 5 канал та  канал «Квант» із Миколаївської області. Як уже повідомляв «Детектор медіа», реєстрацію отримали і канали «Бігуді» та «1+1 Україна» з новими юридичними особами.

У двох областях після реєстрації зможуть надавати свої послуги три місцеві провайдери аудіовізуальних сервісів. Так, у Василькові Київської області, обравши інтернет-технологію (IPTV), виявили бажання працювати два ТОВ — «Українське медіа агентство» та «Українська інтернет компанія». А у смт Врадіївці Миколаївської області за кабельною аналоговою технологією свій сервіс поширюватиме ТОВ «Гігабайт+».

Нагадаємо, на минулому засіданні Нацрада зареєструвала два місцевих канали, три онлайн-медіа, 25 друкованих медіа та одного провайдера, а також  новий канал StarLight Media — «ICTV серіали».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1679
Читайте також
02.04.2024 10:35
Роман Мельник
«Детектор медіа»
1 018
07.03.2024 20:52
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 155
29.02.2024 15:22
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 198
04.12.2023 16:23
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 208
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду