ІМІ: У грудні в друкованих ЗМІ зафіксовано найбільше «джинси»

20 Січня 2010
10570
20 Січня 2010
16:02

ІМІ: У грудні в друкованих ЗМІ зафіксовано найбільше «джинси»

10570
ІМІ: У грудні в друкованих ЗМІ зафіксовано найбільше «джинси»

У грудні 2009 в друкованих ЗМІ зафіксовано найбільше матеріалів з ознаками прихованої реклами. Про це свідчить моніторинг Інституту масової інформації, здійснений в межах проекту «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян» за підтримки громадської організації Internews Network «У-Медіа».

 

На предмет дотримання журналістських стандартів матеріали оцінювали експерти Тарас Шевченко (Інститут медіа права), Руслан Дейниченко (Могилянська школа журналістики) та Єгор Соболєв (Бюро журналістських розслідувань «Свідомо»). Дослідження охопило 4 загальнонаціональні видання: газети «Факти», «Сегодня», «Экономические известия» та журналу «Корреспондент».

 

Замовних матеріалів виявлено 72, тоді як на початку моніторингу, який стартував в липні, цей показник становив 28. Найбільше «джинси» опублікувала газета «Факти». Ці матеріали стосувалися всіх лідерів виборчих перегонів. Найчастішими фігурантами сумнівних статей були Юлія Тимошенко, Віктор Ющенко та Віктор Янукович.

 

1. «Факти» - 69

 

2. «Сегодня» - 0

 

3. «Экономические известия» - 2

 

4. «Корреспондент» - 1

 

З повним переліком можна ознайомитися тут .

 

 

Також виявлили 29 матеріали, які були неналежно марковані як рекламні.

 

1. «Факти» - 0

 

2. «Сегодня» - 21

 

3. «Экономические известия» - 6

 

4. «Корреспондент» - 2

 

З повним переліком можна ознайомитися тут .

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10570
Читайте також
14.01.2010 12:40
Інститут масової інформації
22 883
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду