ІМІ: Кількість політичної та комерційної «джинси» зрівнялася

29 Квітня 2010
13323
29 Квітня 2010
12:35

ІМІ: Кількість політичної та комерційної «джинси» зрівнялася

13323
ІМІ: Кількість політичної та комерційної «джинси» зрівнялася

У березні рівень політичної та комерційної джинси у друкованій пресі практично зрівнявся, а у деяких регіонах кількість комерційної джинси значно перевищила кількість комерційної.

 

Про це свідчать дані моніторингу, який проводить громадська організація Інститут Масової Інформації у рамках проекту громадської організації Internews Network «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян».

 

Співвідношення політичної та комерційної «джинси» в загальнонаціональних виданнях на даний момент становить 46% політичної до 54% комерційної, натомість під час виборів цей показник становив відповідно 10% до 90%.

 

У Донецькій області, за даними моніторингу, політична «джинса» в березні практично зникла, експерти визначили лише один такий матеріал. Натомість комерційних публікацій з ознаками прихованої реклами виявили 7. Загалом рівень комерційної джинси в загальнонаціональних виданнях від початку липня 2009 року коливався, проте без будь-якої закономірності. Натомість рівень політичних матеріалів сумнівного характеру значно зріс під час виборів і зменшився по їх закінченню.

 

З усіх досліджуваних регіонів лише у Львові рівень політичних матеріалів з ознаками прихованої реклами залишився високий, натомість комерційних сумнівних пубілкацій без маркування в цьому регіоні не виявили взагалі. Вся комерційна реклама була маркована, проте у 11 випадках -  неналежним чином.

 

В рамках проекту ІМІ проводить моніторинг чотирьох загальнонаціональних видань: газет  «Факти», «Сегодня», «Экономические известия» та журналу «Корреспондент», а у регіонах партнери ІМІ своїх найрейтинговіших видань.

 

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13323
Читайте також
14.01.2010 12:40
Інститут масової інформації
22 880
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду