ІМІ: На телеканалах зросла кількість «джинси»

18 Травня 2010
13485
18 Травня 2010
17:41

ІМІ: На телеканалах зросла кількість «джинси»

13485
ІМІ: На телеканалах зросла кількість «джинси»

Кількість матеріалів із порушеннями журналістських стандартів, які можуть бути непрямими ознаками замовного характеру, у новинах всеукраїнських телеканалів за період 5 квітня - 1 травня 2010 року зросла практично на порядок у порівнянні з попереднім місяцем. Про це свідчать результати моніторингу, який проводить громадська організація «Детектор медіа» у рамках проекту громадської організації Internews Network «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян».

 

Найбільшу кількість підозрілих матеріалів - 87 - було зафіксовано в новинах телеканалу «Інтер». На друге місце вийшов Перший Національний телеканал із 77 матеріалами, за ним - «1+1» із 75-ма. Телеканал ICTV, який очолював антирейтинг у попередні місяці, цього разу на четвертому місці із 67 матеріалами. Найкращі результати - у СТБ (23 матеріали). Новини 5 каналу не досліджувались із технічних причин.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Нагадаємо, у березні 2010 року найбільша кількість підозрілих матеріалів, зафіксована на каналі ICTV, становила 17, а загальна кількість на 7 каналах - 58. У період 5 квітня - 1 травня виявлено 424 підозрілі матеріали.

 

Як відзначають експерти, різке зростання кількості замовних матеріалів відбулось в останні тижні моніторингового періоду у зв'язку із висвітленням теми «харківських домовленостей» та ратифікації російсько-української угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту на території України.

 

Із червня 2009 року у рамках проекту «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян», що реалізовується громадською організацією «Детектор медіа» та ГО «Інститут масової інформації» за підтримки Internews Network, на сайті «Детектор медіа» щотижня публікується аналіз дотримання професійних стандартів у роботі інформаційних служб українських телеканалів. Проект спрямований на підвищення рівня медіаграмотності  українського суспільства, стимулювання медіа до відповідальності та дотримання журналістських стандартів, підвищення якості медійного продукту. Матеріали проекту читайте у рубриці «Медіаграмотність» сайту «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13485
Читайте також
14.01.2010 12:40
Інститут масової інформації
22 880
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду