ІМІ проти призначення до Верховного суду судді, яка залишила в силі рішення про виправдання Пукача

18 Листопада 2009
12321
18 Листопада 2009
18:26

ІМІ проти призначення до Верховного суду судді, яка залишила в силі рішення про виправдання Пукача

12321
ІМІ проти призначення до Верховного суду судді, яка залишила в силі рішення про виправдання Пукача

Інститут Масової Інформації категорично не погоджується з розглядом судді Марії Приндюк на посаду судді Верховного суду України. Про це йдеться у зверненні ІМІ до голови комітету Верховної Ради України питань правосуддя Сергія Ківалова.

 

Як повідомляє Інститут масової інформації, йому з достовірних джерел стало відомо, що до обрання у Верховний Суд України готується кандидатура судді Марії Приндюк. Як відомо, під головуванням Приндюк, колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила в силі рішення Печерського районного суду Києва про закриття кримінальної справи відносно Олексія Пукача.

 

Після неодноразового оскарження Генеральною прокуратурою до Верховного Суду України останній 30 травня 2005 року переглянув рішення Печерського районного суду і визнав його незаконним. Таким чином, було підтверджено незаконність та необ'єктивність рішення Апеляційного суду м. Києва щодо Пукача О.П, яке було винесено під головуванням судді Приндюк М.В.

 

Отже, ІМІ закликав Комітет Верховної Ради України з питань правосуддя оцінити дії вказаної судді при розгляді справ щодо Пукача О.П. та інших резонансних справ і  тільки з урахуванням такої оцінки проводити розгляд Марії Приндюк  як кандидата на посаду судді ВР України. До Комітету ВР було передано відповідне звернення ГО ІМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12321
Читайте також
11.03.2010 12:21
Олександр Народецький, «Радіо Свобода»
31 416
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду