ІМІ: Рекордсмен з розміщення сумнівних матеріалів – «Суботня пошта»

3 Грудня 2009
11450
3 Грудня 2009
13:25

ІМІ: Рекордсмен з розміщення сумнівних матеріалів – «Суботня пошта»

11450
ІМІ: Рекордсмен з розміщення сумнівних матеріалів – «Суботня пошта»

Газета «Суботня пошта» у Львові лишається лідером з розміщення сумнівних матеріалів. Про це свідчать результати моніторингу найрейтинговіших львівських друкованих ЗМІ, проведеного членами ГО «Центр "Журналістський правозахист"» від 1 по 30 листопада 2009 року, повідомляє «Інститут масової інформації». До групи експертів увійшли відомий політолог і журналіст Анатолій Романюк та журналіст, екс-редактор газет «Поступ» і «Львівська газета» Олег Онисько.

 

Усього в друкованих ЗМІ з порушенням журналістських стандартів було оприлюднено 74 матеріали. Найбільше публікацій без грифу «реклама» виявили у львівській газеті «Суботня пошта». Щодо решти видань регіону:

 

газета «Високий замок» - 15

 

газета «Експерес» - 2

 

газета «Суботня пошта» - 29

 

газета «Новий погляд» - 17

 

газета «Ратуша» - 11

 

Аналіз і тенденції: У деяких виданнях львівських ЗМІ виникає вельми цікава ситуація: лише кошти, отримані за «джинсові» публікації, дозволяють цим ЗМІ продовжувати свою діяльність. Виникають парадоксальні речі: друкуючи «джинсові» публікації від певної політичної структури, видання за ці ж кошти... критикує цю саму політструктуру вже на безоплатній основі, за переконаннями.

 

Експерт Олег Онисько: «Домінує політична "джинса". Безсумнівнй лідер - БЮТ. Ця політструктура працює за двома напрямками: 1. Хвалить себе (90% - свого лідера) 2. Нещадно критикує конкурентів за допомогою "прихоплених" експертів, відомих в регіонах людей чи публікації замовних рейтингів».

 

Моніторинг здійснено в рамках проекту громадської організації Internews Network «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян», який  реалізують  Інститут масової інформації та «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11450
Читайте також
14.01.2010 12:40
Інститут масової інформації
22 880
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду