detector.media
20.01.2010 16:02
ІМІ: У грудні в друкованих ЗМІ зафіксовано найбільше «джинси»

У грудні 2009 в друкованих ЗМІ зафіксовано найбільше матеріалів з ознаками прихованої реклами. Про це свідчить моніторинг Інституту масової інформації, здійснений в межах проекту «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян» за підтримки громадської організації Internews Network «У-Медіа».

 

На предмет дотримання журналістських стандартів матеріали оцінювали експерти Тарас Шевченко (Інститут медіа права), Руслан Дейниченко (Могилянська школа журналістики) та Єгор Соболєв (Бюро журналістських розслідувань «Свідомо»). Дослідження охопило 4 загальнонаціональні видання: газети «Факти», «Сегодня», «Экономические известия» та журналу «Корреспондент».

 

Замовних матеріалів виявлено 72, тоді як на початку моніторингу, який стартував в липні, цей показник становив 28. Найбільше «джинси» опублікувала газета «Факти». Ці матеріали стосувалися всіх лідерів виборчих перегонів. Найчастішими фігурантами сумнівних статей були Юлія Тимошенко, Віктор Ющенко та Віктор Янукович.

 

1. «Факти» - 69

 

2. «Сегодня» - 0

 

3. «Экономические известия» - 2

 

4. «Корреспондент» - 1

 

З повним переліком можна ознайомитися тут .

 

 

Також виявлили 29 матеріали, які були неналежно марковані як рекламні.

 

1. «Факти» - 0

 

2. «Сегодня» - 21

 

3. «Экономические известия» - 6

 

4. «Корреспондент» - 2

 

З повним переліком можна ознайомитися тут .

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY