Осінь-2015 на українському ТБ: що нового

Осінь-2015 на українському ТБ: що нового

12 Вересня 2015
7181
12 Вересня 2015
10:00

Осінь-2015 на українському ТБ: що нового

7181
Деякі телеканали традиційно запустили нові сезони своїх проектів, однак не обійшлося й без кількох цікавих прем’єр. На українських екранах стартують розслідувальні програми, ігрові та гумористичні шоу, а також українські детективні серіали. Найбільше новинок до осіннього телесезону підготували 5 канал, ICTV, ZIK та Новий
Осінь-2015 на українському ТБ: що нового
Осінь-2015 на українському ТБ: що нового

Чимало телеканалів для нового телесезону продовжили проекти, вже добре відомі глядачам. Традиційно до цього вдався телеканал СТБ: наприкінці серпня в ефір повернулися шоу «Х-фактор», «Танцюють всі», «Хата на тата», «Детектор брехні», «Врятуйте нашу сім'ю», «МастерШеф», «Зважені та щасливі», «Один за всіх», «За живе!», «Все буде добре», «Все буде смачно» та комедійний серіал «Коли ми вдома».

 

У перший день осені на «1+1» стартував восьмий сезон тревел-шоу «Світ навиворіт», в якому Дмитро Комаров розповідає про Болівію. В ефірі «1+1» йде вже десятий сезон шоу «Міняю жінку», нові сезони «Розсміши коміка» та «Чистоnews» для каналу зняла й студія «Квартал 95».

 

На третій сезон продовжено також проект «Інспектор Фреймут», у якому ведуча відтепер перевірятиме також об'єкти транспортної інфраструктури. На  «1+1» вже стартував новий сезон програми журналістських розслідувань «Гроші». У новому сезоні шоу «Сім'я» каналу «1+1» матиме назву «Одруження наосліп» і виходитиме з ведучою-психологом Лесею Матвєєвою.

 

Ще наприкінці липня на «2+2» стартував другий сезон гумористичного шоу «Реал Бодрит». Нові сезони розважальних проектів показує й телеканал ТЕТ. 17 серпня в ефірі розпочав вихід четвертий сезон реаліті «Панянка-селянка»,а 24 серпня - п'ятий сезон скетчкому «Країна У».

 

У серпні на «Інтері» розпочав вихід новий сезон програми «Орел і решка», а у вересні на ICTV стартувало продовження проекту журналістських розслідувань «Інсайдер».

 

Канал «Україна» продовжив на другий сезон ігрове реаліті «Реальна містика»: його старт  відбувся 17 серпня. Того ж дня в ефір телеканалу «Україна» після відпустки повернувся оновлений проект «Зірковий шлях». 5 вересня на каналі вийшов перший випуск продовження проекту «Відверто з Машею Єфросиніною» - розмова з Адою Роговцевою. Героями осіннього циклу програми також стануть Василь Вірастюк, Андрій Доманський, Олексій Суханов, Олена Кравець, Оля Полякова та інші відомі особистості.

 

Новий канал уже транслює або планує показувати четвертий сезон ігрового шоу «Хто зверху?», другий сезон реаліті-шоу «Супермодель по-українськи», спецпроект «Як стати супермоделлю», шостий сезон шоу «Ревізор» та пов'язаного із ним ток-шоу «Страсті за Ревізором».

 

Водночас телевізійники підготували для українського глядача деякі абсолютно нові проекти - як власних ідей, так і адаптацій іноземних форматів. У тренді - ігрові та гумористичні шоу, аналітика та розслідування. Цієї осені на екрані немає прем'єр проектів, напряму пов'язаних з проблематикою війни, на відміну від попередніх сезонів. Нарешті в ефірі виходять широко анонсовані українські серіали, які продакшни готували весь минулий рік - детективи та мелодрами.

 

Українські серіали

 

17 серпня канал «Україна» розпочав показ мелодраматичного серіалу «Клан ювелірів». Серіал налічує 95 серій. Головним автором сценарію виступила Тетяна Гнєдаш. Виробництвом картини займатиметься компанія Front Cinema, яка разом з телеканалом входить до складу «Медіа Групи Україна».У проекті йдеться про протистояння двох ворогуючих ювелірних кланів, у яке потрапляють відчайдушні закохані Зоя і Тимур. Вступивши в сутичку з самою долею, вони боряться за своє право на щастя.

 

Канал ICTV в осінньому телесезоні покаже п'ять нових серіалів українського виробництва у жанрі детективу. 1 вересня стартували чотири з них. У детективному ігровому реаліті (scripted reality) «Код Костянтина» виробництва «Веда продакшн» головний герой - колишній співробітник органів, розслідує справи, пов'язані з надприродніми явищами. Він тісно співпрацює з екстрасенсами, які допомагають йому не лише поглянути на злочин з іншого ракурсу, а й часто вийти на злочинця. У серіалі знімаються реальні ясновидці.

 

Ще одне ігрове реаліті - міську докудраму «Слідчі» - компанія Mamas Film Production зняла за німецьким форматом. В основі серіалу - реальні історії, злочини та розслідування. За них беруться професіонали своєї справи, які є такими не тільки на екрані, а й у реальному житті. Глядачі стануть свідками кожного етапу складного процесу розслідування особливо тяжких злочинів. Двоє слідчих та оперативна група розкривають розбійні напади, вбивства, рекет. Глядачі зможуть зазирнути за лаштунки дізнавання, а також перевірити свою логіку та інтуїцію разом зі «Слідчими».

 

У перший день осені ICTV розпочав показ гостросюжетного серіалу «Пес», який зняв український продакшн Pro TV. Головні герої - сищик Макс та його пес - віддані напарники, які разом розкривають найзагадковіші злочини і потрапляють у курйозні ситуації. Тоді ж стартував детективний серіал «Відділ 44» виробництва Pro TV. Його герої - збірна суперпрофі, яка використовує у своїх розслідуваннях найсучаснішу техніку, а також - гострий розум та професійну майстерність.

 

На осінь на ICTV також заплановані прем'єри детективних серіалів «Ніконов і Ко» (спільне виробництво Film.ua і Mamas Film Production), «Володимирська, 15» (Film.ua) та ігрового реаліті «Патруль Самооборона» (Mamas Film Production). Також незабаром на ICTV стартує другий сезон високобюджетного детективного серіалу «Нюхач-2» виробництва Film.ua.

 

Телеканал «1+1» повідомив, що восени стартує їхня адаптація латиноамериканської теленовели La Patrona під назвою «Хазяйка». Дата старту проекту в ефірі поки невідома. Режисером української версії став Бата Недич. Сценарій адаптації написала відома українська письменниця Люко Дашвар (Ірина Чернова).У центрі сюжету картини - протистояння двох жінок, молодої шахтарки Наташі і «хазяйки» шахти і всього міста Аліни. Наташа не побоялася кинути виклик корумпованій системі і вступити в боротьбу з Аліною. Але на шляху до щастя дівчині доведеться пройти випробування вогнем, грошима і навіть любов'ю.

 

Аналітика та розслідування

 

На 5-му каналі нещодавно з'явилося одразу два нових пректи, які веде Андрій Сусленко. 31 серпня стартував цикл історичних програм «Останній міф», у якому інтелектуали, історики, філософи та журналісти разом з ведучим обговорять важливість та актуальність проблеми міфологізації історії. Проект налічує 19 епізодів, передмовою до кожного з яких буде 10-хвилинний діалог з режисером Володимиром Синельниковим - російським кінорежисером, документалістом, ім'я якого двічі занесене до Книги рекордів Гіннеса, який у своєму циклі передач намагається подати альтернативний погляд на історію Другої світової війни.

 

5 вересня розпочала вихід аналітична програма «Геополітика з Андрієм Сусленком». У ній ведучий та експерти аналізують ключові геополітичні події, що, на перший погляд, не мають прямого стосунку до України, але цікаві, корисні та важливі кожному українцю.

 

А на каналі «24» 2 вересня відбулася прем'єра власного проекту розслідувань ЦРУ («Центр розслідувань України»). У кожному випуску журналісти Христина Шевченко, Анатолій Гаєвський, Майя Мірошниченко, Марічка Жук, Ігор Вдовін і Ольга Читайло візьмуться за резонансні справи і викриватимуть справжніх злочинців, зазначає телеканал. Ведуча проекту - Дарія Кудімова.

 

У рамках проекту «Історична правда з Вахтангом Кіпіані» на телеканалі ZIK 3 вересня стартував цикл програм «Резонансні вбивства». У першому епізоді йшлося про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Команда проекту розповість також про вбивств загибель Василя Стуса, Олексія Майлова, Євгена Щербаня та Василя Симоненка.

 

Цієї осені телеканал ZIK обіцяє представити й інші проекти: політичну програму «Рада 8.0» з ведучим Данилом Мокриком, проект про громадський сектор «LifeKoд: Данило Яневський», журналістські розслідування в медицині «Лікарські таємниці» та в діяльності міського самоврядування «Таємниці ратуші», антихам-шоу «Почни із себе», яке вестиме Віталій Землянко.

 

25 серпня на Новому каналі стартувала нова програма «Аферисти в сєтях» у жанрі розслідування. Її ведучою стала Олена-Христина Лебідь. Програма - власна розробка Нового каналу. На своєму прикладі ведуча показує глядачам, де в мережі їх можуть підстерігати обман і небезпека, а також пояснює, як їх оминути. Команда проекту використовує для зйомок приховані камери.

 

10 вересня на «UA:Першому» стартувала нова сезонна програма Prime Time з ведучою Мирославою Гонгадзе. Щотижня ведуча запрошуватиме на інтерв'ю співрозмовників, дії та рішення яких впливають на долю України - західних та українських політиків, урядовців, експертів. У першому випуску героєм програми став Президент України Петро Порошенко.

 

Ігрові шоу

 

14 серпня на каналі «1+1» розпочало вихід шоу «Вгадай ящик» студії «Квартал 95», у якому учасники змагаються із зірками в таланті (у категоріях: наука, спорт, спів і танець) і можуть виграти 50 тис. грн. Гравців судять Ксенія Собчак та Євген Кошовий, ведучий шоу - Юрій Горбунов.

 

27 серпня на Новому каналі стартувало ігрове шоу «Суперінтуїція» з ведучим Сергієм Притулою, зняте за американським форматом Identity, у 2010-2011 роках адаптоване на Новому під назвою «Інтуїція». Ведучий щотижня з'ясовує, що сильніше - чоловіча логіка чи жіноча інтуїція. В якості гостей виступає запрошена зіркова пара - чоловік і дружина, колишні коханці, творчі дуети або завзяті конкуренти, друзі чи колеги по цеху. Учасники відгадують 13 «незнайомців» за категоріями: професія, хобі, захоплення, особливості зовнішності, вміння і таланти. Переможець отримає грошовий приз.

 

29 серпня серпня в ефірі телеканалу НЛО TV відбулася прем'єра нового розважального шоу «Відчайдухи». У кожному випуску цього ігрового проекту вісім молодих учасників змагаються за грошовий приз до 10 тис. грн. Програма складається з трьох етапів, у кожному з яких учасникам необхідно виконати неймовірні завдання: розгадати математичні задачі, коли по тілу бігають щури; з'їсти живих мадагаскарських тарганів, закусити опаришами і запити свиною кров'ю; піднятися по Потьомкінських сходах в лижній екіпіровці і на лижах. Зйомки проекту проходили в Києві, Одесі та Дніпропетровську. Ведучі шоу - Дмитро Ворожко та Ілля Луценко.

 

Гумористичні програми

 

6 вересня в ефірі телеканалу НЛО TV відбулася прем'єра сатиричного проекту «Люмпен шоу». Раніше цей проект виходив в інтернеті. Ведучий Володимир Петров ділиться з глядачами своїми коментарями з приводу того, що відбувається в країні та за її межами, обговорює абсурдні рішення, висміює вчинки певних людей. В гості до «Люмпен шоу» заходять народні депутати та їхні помічники, а також українські селебрітіз. Шоу, зокрема, має рубрику «Золотий батон» глядач дізнається відповіді на провокаційні питання, побачить, як депутати реагують на конфліктні ситуації. Шоу виходитиме щонеділі о 22.30.

 

З 13 вересня на каналі ICTV виходитиме гумористичне шоу «Труба містера Сосиски». За форматом, ведучий містер Сосиска демонструватиме глядачам відео на кулінарну тематику. Виробник програми - студія «Пілот».

 

Дейтинг-шоу

 

Нове дейтинг-шоу Нового каналу «Половинки» стартує в ефірі 15 вересня. Проект дає шанс знайти свою любов для особливих хлопців і дівчат, яким життя підносило нелегкі випробування. Учасники програми в силу непередбачуваних життєвих обставин обмежені у фізичних можливостях або отримали серйозні душевні травми, але при цьому зберегли силу волі, бажання жити, кохати і бути коханими. У кастингах взяло участь кілька тисяч осіб як з України, так і з країн СНД і США.

 

25 вересня на Новому каналі стартує програма власної розробки телеканалу «Проект "Любов"». За форматом це журналістське реаліті, яке веде журналістка каналу Таня Бобрикова, знайома глядачам за серіаліті «Проект "Перфект"» - прем'єрою минулого осіннього сезону. Героїня шукатиме ідеального хлопця для себе впродовж 100 днів. У цьому їй допоможуть колеги з Нового каналу та команда професійних експертів - психологів, фізіономістів, сексопатологів тощо.

 

Нещодавно стало відомо, що телеканал «Інтер» повертає на екран відоме шоу 90-х років «Кохання з першого погляду» (адаптація англійського формату Action Time). Програма розпочне виходити з 13 вересня. Вестимуть проект Василіса Фролова та Андрій Доманський.

 

Інші жанри

 

На 5-му каналі з 25 серпня виходить нова ранкова програма «Інформаційний ранок». Відтепер в аналітично-дискусійних студіях у режимі ротації ведучі «Інформаційного ранку»  разом з фахівцями обговорюють головні теми, аналізують події та прогнозують їхні наслідки - наживо. У ранковому ефірі 5-го каналу виходять також ексклюзивні інтерв'ю з відомими українцями, моральними авторитетами суспільства. Ведуть нову програму Ольга Сніцарчук, Сергій Барбу, Роман Чайка, Інна Неродик, Роман Сухан, Олександр Аргат.

 

Телеканал «ЕспресоTV» 5 вересня запустив програму на мистецьку тематику «Культ:Експрес з Марією Бурмакою». Передача допоможе зорієнтуватися у вирі культурних подій - виставок, концертів, театральних прем'єр поточного тижня не лише у Києві, а й в інших містах.

 

На новий сезон канал «1+1» підготував шоу для споживачів «Життя без обману», автор і ведучий якої - журналіст Олексій Душка. Воно стартувало в ефірі 2 вересня. Щоб дати глядачам корисні поради, автори програми використають новітні дослідження американських і європейських вчених. Відомі лікарі, технологи, дієтологи, спортсмени та інші фахівці діляться досвідом і дають телеглядачам професійні рекомендації, як уберегти своє здоров'я і не стати жертвою обману. Гостями «Життя без обману» також стають українські зірки, які теж стикнулися з проблемами як споживачі.

 

«UA: Перший» приурочив до Дня Незалежності старт нової короткої щотижневої програми «Напам'ять». Базуючись на архівних документах і відео, журналісти розповідатимуть про історію країни. «Основна ідея: обов'язково має бути документ і очевидець», - сказала заступниця гендиректора НТКУ Дар'я Юровська.

 

Незабаром суспільний мовник планує запустити ще декілька новинок. Зокрема - авторський проект під робочою назвою «План на завтра». Ім'я ведучого наразі невідоме. Також вийде в ефір програма з робочою назвою «Суспільний університет». За словами пані Юровської, наразі в Україні дуже затребуваними є короткі лекції з важливих питань. За її словами, мовник підготує яскраві лекції для свого глядача.

 

Звісно, новий сезон не міг обійтися без великих студійних шоу. І якщо на СТБ, як згадувалося вище, стартували нові сезони давно відомих форматних проектів, то телеканал «1+1» підготував прем'єру нового дитячого талант-шоу «Маленькі гіганти» за однойменним форматом Pequeños gigantes мексиканської компанії Televisa. У шоу змагаються діти віком від 4 до 12 років, які мають унікальний вокальний, хореографічний чи інший оригінальний талант. Діти розподілені на команди під керівництвом зіркових тренерів. Зірковими тренерами проекту стануть актори театру і кіно Ірма Вітовська та Володимир Горянський, телеведуча Ольга Фреймут, виконавці Володимир Дантес і Надя Дорофєєва та Настя Каменських. Ведучою талант-шоу стане Катерина Осадча. Проект стартує в ефірі «1+1» восени.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7181
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду