Восени канал ZIK запустить антихам-шоу, політичний, громадський та розслідувальні проекти (ДОПОВНЕНО)

Восени канал ZIK запустить антихам-шоу, політичний, громадський та розслідувальні проекти (ДОПОВНЕНО)

1 Вересня 2015
2768
1 Вересня 2015
11:16

Восени канал ZIK запустить антихам-шоу, політичний, громадський та розслідувальні проекти (ДОПОВНЕНО)

2768
Восени канал ZIK запустить антихам-шоу, політичний, громадський та розслідувальні проекти (ДОПОВНЕНО)
Восени канал ZIK запустить антихам-шоу, політичний, громадський та розслідувальні проекти (ДОПОВНЕНО)

Цієї осені телеканал ZIK представить політичний та громадський проекти «Рада 8.0» і «LifeKoд: Данило Яневський», журналістські розслідування в медицині «Лікарські таємниці» та в діяльності міського самоврядування «Таємниці ратуші», антихам-шоу «Почни із себе». Також ZIK запустить міжпрограмні продукти «Співаник» та «Говірник». Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» повідомив генеральний продюсер каналу Данило Нікуленко.

 

У новому сезоні слоган ZIKy буде: «Зовсім інший канал». «Тобто, ми прагнемо, щоби після стількох років насаджування чужого життя з екранів вітчизняних телеканалів українці як політична нація бачили себе - в історичній ретроспективі, сучасності, геополітичній перспективі - на ZIKy. Ми розширюємо аудиторію, робимо глядачів героями своїх проектів - так разом впливатимемо на формування суспільної думки і змінюватимемо країну теж разом», - розповів пан Нікуленко.

 

За його словами, ZIK залишається телеканалом журналістських розслідувань. «Тому в праймі будуть програми викривального формату. Політика, економіка, соціалка. З іншого боку, зберігаємо свій західноукраїнський колорит, який допомагає нам виділятися на загальному тлі», - зазначив генпродюсер.

 

Концепція нового сезону має суспільно-політичний характер. Фраза-лайнер 5-річчя ZIKy - «Змінюємо країну разом!»

 

Програмну сітку в новому сезоні буде структуровано під 24-годиннне мовлення. Усі програми в новому сезоні - власного виробництва, без закупного продукту, повідомив генпродюсер.

 

Зі старих програм в ефірі залишаться проекти, які генпродюсер називає «хребтом» каналу: «Гра в класику» з Сергієм Рахманіним, «Наші гроші» з Денисом Бігусом, які тепер виходитимуть щовівторка о 22:00 замість 22:40, «Брат за брата» з Дмитром і Віталієм Капрановими, хард-ток-шоу Остапа Дроздова Drozdov, «Історична правда з Вахтангом Кіпіані».

 

Модернізація торкнеться новинного блоку - новин «Огляд дня», тижневика «Погляд на тиждень». І наразі полягатиме вона в появі нових облич (Оксана Височанська - нова ведуча «Огляду», Наталка Струк - нове обличчя «Погляду»), оновленні дизайну студій, коректуванні форми подачі інформації.

 

Данило Нікуленко розповів детальніше про нові проекти сезону: «Плануємо запропонувати увазі глядачів драйвове антихам-шоу «Почни із себе». Проект про впорядкування нашого з вами життя, наближення його до європейських стандартів, про які стільки говориться. І впорядкування це відбувається нашими і вашими зусиллями, коли правильно паркуємо свої автівки, пропускаємо перехожих на пішохідних переходах, не залишаємо сміттєве звалище після виїзду на шашлики, кидаємо недопалки в урни... Далі. Політична програма «Рада.8.0», назва якої свідчить сама за себе. Розслідування в медицині - в «Лікарських таємницях» та місцевому самоврядуванні - в «Таємницях Ратуші». «LifeКод: Данило Яневський» «освоюватиме» громадський сектор. Власне, це найближчі прем'єри».

 

«Співаник» та «Говірник» - це міжпрограмні продукти про те, як українці говорять (у даному випадку - Західна Україна) та співають. «А найголовніше - вони про нашу ідентичність, про регіональне мовне і пісенне різноманіття, яке творить велику багату культуру України», - додав він. 

 

З нових ведучих на каналі з'являться Данило Яневський («LifeКод: Данило Яневський»), Віталій Землянко («Почни із себе»), Данило Мокрик («Рада.8.0»).

 

Нові проекти вироблятимуться як у київській, так і у львівській студіях каналу. «LifeКод: Данило Яневський» та «Рада 8.0» матимуть київську «прописку». «Таємниці Ратуші», «Лікарські таємниці», «Почни із себе» - львівську. 

                        

«Ми хочемо дати людям зовсім інший продукт.  Зовсім інший канал. Так позиціонуємо себе в новому телевізійному сезоні. І готові запропонувати нашим глядачам альтернативу.  Альтернативу власного виробництва, такий собі  телевізійний «хенд-мейд», матеріал, змістове наповнення, яке буде водночас актуальним, затребуваним, колоритним», - зазначає генеральний директор медіахолдингу ZIK Ігор Туркевич, якого цитує прес-служба ZIK.

 

Стратегія розвитку телеканалу, як зазначає топ-менеджмент ZIK, формується у площині соціальної відповідальності.

 

«Українці в історичній ретроспективі, в сучасності та геополітичній перспективі - такий контент ми пропонуємо і будемо пропонувати нашій аудиторії. Допомога у формуванні громадянського суспільства - одне із завдань, яке ми собі ставимо, і яке намагаємося виконувати своїми засобами та методами», -  додає заступник гендиректора медіахолдингу ZIK Вадим Зак.

 

Генеральний продюсер телеканалу ZIK Данило Нікуленко вважає, що «нешаблонність» контенту телеканалу  дозволить йому завоювати аудиторію по всій країні.

 

«Наші «лонгріди» - проекти, орієнтовані на жанр журналістського розслідування. На сьогодні їх актуальність беззаперечна. І тут ми в авангарді.  А унікальні,  я не посоромлюся цього слова, речі, які ми робили і будемо продовждувати робити, на зразок,  спецпроектів «Освенцим.  Українська історія», «Друга світова: від війни до війни»,  трансляція новорічного концерту Віденської філармонії, ними ми просто пишаємося. Ми маємо власне бачення і  не боїмося втілювати його на екрані», - каже він.

 

Нагадаємо, невдовзі київська студія телеканалу ZIK має переїхати до нового офісу в Міжнародному центрі культури та мистецтв «Жовтневий палац».

 

До п'ятиріччя мовлення телеканал ZIK підготував для глядачів святкові міжпрограмні заставки із лідерами громадської думки в Україні.

 

Новий генеральний продюсер телеканалу Данило Нікуленко в інтерв'ю «Детектор медіа» розповів  про концепцію каналу ZIK, наміри потрапити до загальнонаціонального цифрового ефірного мультиплексу та конфлікт з колишнім гендиректором  каналу, народним депутатом Дмитром Добродомовим, який братиме участь у виборах мера Львова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2768
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду