На 5-му каналі стартує нова програма «Геополітика з Андрієм Сусленком»

На 5-му каналі стартує нова програма «Геополітика з Андрієм Сусленком»

4 Вересня 2015
2980
4 Вересня 2015
20:31

На 5-му каналі стартує нова програма «Геополітика з Андрієм Сусленком»

2980
На 5-му каналі стартує нова програма «Геополітика з Андрієм Сусленком»
На 5-му каналі стартує нова програма «Геополітика з Андрієм Сусленком»

У суботу, 5 вересня, 5 канал презентує новий аналітичний проект «Геополітика з Андрієм Сусленком». Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Програма виходитиме в ефірі щосуботи о 20.10. Ведучий проекту - Андрій Сусленко.

 

5 канал обіцяє  щотижня аналізуватиме ключові геополітичні події, що, на перший погляд, не мають прямого стосунку до України, але будуть цікаві, корисні та важливі кожному українцю.

 

У першому випуску автор та ведучий проекту Андрій Сусленко разом з гостями у студії -  експертом Інституту демократії ім. Пилипа Орлика Наталією Беліцер та старшим радником з питань правового захисту агентства ООН у справах біженців Анною Річ - обговорюватимуть тему міграційної кризи в ЄС. У випуску спробують спрогнозувати, чи не буде ця криза перешкодою для українських туристів, чи посиляться кордони з ЄС та чи віддалить це для України безвізовий режим.

 

Окрім цього, редакція проекту підготувала для глядачів 5-го ексклюзивні оцінки та думки експертів з різних точок світу, які розкажуть, як реагують на міграційну кризу в Європейському Союзі жителі країн, які є членами ЄС. Скайп-включенням в ефірі 5-го каналу будуть присутні: Кріс Готовський- професор Університету соціальних та гуманітарних наук, Варшава (Польща);  Деметріус Пападеметріу - президент Інституту міграційної політики, Брюсель (Бельгія); Василь Філіпчук - голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень; Андрас Фолдас - журналіст видання Index, Угорщина; Олександр Голубов - журналіст DW, Бонн (Німеччина).

 

«Останні два роки українці живуть у сильному стресі і у надзвичайно напруженому інформаційному просторі. Частіше за все, і це зрозуміло, наша увага направлена лише на події в Україні. Проте я вважаю, що необхідно бачити та розуміти більш широку картину світу. «Геополітика» покаже, як працює політичний світ, та яке місце у ньому займає Україна», - сказав Андрій Сусленко.

 

Нагадаємо, 1 вересня на 5-му каналі стартував  19-серійний цикл історичних програм «Останній міф». Передмовою до кожної серії якого буде 10-хвилинний діалог з режисером Володимиром Синельниковим - російським кінорежисером, документалістом, ім'я якого двічі занесене до Книги рекордів Гіннеса. У своєму циклі програм він намагатиметься подати альтернативний погляд на історію Другої світової війни.

 

Напередодні запуску циклу на каналі вийшов спецпроект «Останній міф - передмова», в якому інтелектуали, історики, філософи та журналісти разом з ведучим Андрієм Сусленком обговорили важливість та актуальність проблеми міфологізації історії. Експерти у студії спробували з'ясувати, хто розпочав Другу світову війну; хто переміг у протистоянні, яке забрало десятки мільйонів життів; чи можна відновити вирвані сторінки з історії війни та дописати ненаписане, а також проаналізують, чому Друга світова війна і сьогодні залишається останнім і головним міфом радянської пропаганди, віру в який підтримує Росія?


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2980
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду