Родина Ніни Матвієнко закликала ЗМІ не публікувати подробиці останніх днів її життя

Родина Ніни Матвієнко закликала ЗМІ не публікувати подробиці останніх днів її життя

11 Жовтня 2023
19665

Родина Ніни Матвієнко закликала ЗМІ не публікувати подробиці останніх днів її життя

19665
Рідні Матвієнко додали, що не будуть розголошувати подробиці смерті артистки чи давати «ексклюзивні» коментарі.
Родина Ніни Матвієнко закликала ЗМІ не публікувати подробиці останніх днів її життя
Родина Ніни Матвієнко закликала ЗМІ не публікувати подробиці останніх днів її життя

Родина Ніни Матвієнко звернулася до журналістів із проханням не оприлюднювати подробиці останніх днів життя співачки. Про це повідомляє кореспондент «Главкому» з місця подій, опублікувавши фото відповідного звернення.

Рідні артистки додали, що не будуть розголошувати подробиці її смерті, а також давати «ексклюзивні» коментарі.

«Будь ласка, якщо ви будете брати коментарі в публічних людей під час церемонії та в інший час (через день, місяць, рік...) — прохання не питати й не опублікувати особисті деталі останніх днів Ніни Матвієнко. Вона не хотіла, щоб про це знав загал. Поважайте, будь ласка, бажання Ніни Матвієнко», — сказали близькі співачки.

Також рідні попросили на прощанні з артисткою не знімати труну зблизька, а здійснювати фото- та відеофіксацію тільки загальним планом.

Близькі Ніни Матвієнко вказали, що вона хотіла, щоб її запамʼятали доброю, світлою, щирою та вдячною людиною.

Ніна Матвієнко померла 8 жовтня. 10 жовтня їй мало б виповнитися 76 років. 

11 жовтня з нею попрощались у Національній філармонії в Києві. 

Причину смерті донька Антоніна не повідомила, але за інформацією NV, співачка Наталя Могилевська розповіла, що під час її останньої зустрічі з Ніною Митрофанівною артистка відмовилася від допомоги лікарів.

У творчому репертуарі Ніни Матвієнко платівки із записами українських народних пісень, аудіокасети, компакт-диски із записами різних за жанром творів. Серед найвідоміших пісень у виконанні співачки — «Пісня про матір», «Сміються, плачуть солов’ї», «Колискова», «Мальви», «Квітка-душа» та інші. 

Ніна Матвієнко зіграла в телевиставах («Маруся Чурай», «Катерина Білокур», «Розлилися води на чотири броди»), художніх фільмах («Солом'яні дзвони», «Пропала грамота»), радіовиставах («Політ стріли», «Кларнети ніжності»), а також озвучила низку науково-популярних кінофільмів і кілька теле- та радіопрограм.

Артистка гастролювала в Канаді, США, Мексиці, Чехії, Польщі, Фінляндії, Кореї, Франції, країнах Латинської Америки.

У 1978 році за внесок у розвиток українського мистецтва вона отримала звання заслуженої, в 1985-му — народної артистки України. У 2006 році президент Віктор Ющенко нагородив співачку званням Героя України.

Головне фото: hromadske

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19665
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду