Ведуча ютуб-проєкту «Це ніхто не буде дивитись» Емма Антонюк: Іво Бобул не забороняв мені публікувати відео із ним

Ведуча ютуб-проєкту «Це ніхто не буде дивитись» Емма Антонюк: Іво Бобул не забороняв мені публікувати відео із ним

1 Березня 2023
23933
1 Березня 2023
17:25

Ведуча ютуб-проєкту «Це ніхто не буде дивитись» Емма Антонюк: Іво Бобул не забороняв мені публікувати відео із ним

23933
Раніше Іво Бобул, герой одного з випусків ютуб-проєкту Антонюк, заявив, що не давав згоди на публікацію інтерв’ю.
Ведуча ютуб-проєкту «Це ніхто не буде дивитись» Емма Антонюк: Іво Бобул не забороняв мені публікувати відео із ним
Ведуча ютуб-проєкту «Це ніхто не буде дивитись» Емма Антонюк: Іво Бобул не забороняв мені публікувати відео із ним

Два дні тому авторка і ведуча ютуб-каналу «Це ніхто не буде дивитись» Емма Антонюк опублікувала інтерв’ю, героєм якого був співак, композитор, народний артист України Іво Бобул.

У відповідь на питання журналістки про те, що, на його думку, є найважливішим у стосунках між чоловіком і жінкою та чого він навчає свого сина, Іво Бобул висловив незадоволення сучасними жінками.

«Жінки зараз розбалувані. Дуже багато хочуть від чоловіків. Я дивлюся на все це і мені просто шкода стає чоловіків. Сьогодні в неї один, через пару років інший і так скаче по ліжках, шукає принца. Треба поважати чоловіків, нам теж важко. Меркантильними стали жінки, дуже меркантильними. Багато жінок самотні і не розуміють чому — у них є все, але немає щастя. А тому, що треба подивитися на себе, подивитися, що ти наробила, що залишилася сама. Кого ти так образила. Не міг він, наприклад, шубу тобі дістати, і через цю шубу ти пішла до іншого», — сказав артист.

«Зараз шуби ніхто не носить! З якої планети ви взялися?!» — зреагувала на рефлексії Бобула його співрозмовниця. Антонюк оцінила слова героя свого інтерв’ю як прояв мізогінії і «сексистської маячні», сказала, що він змальовує «пародійний, карикатурний образ жінок», і опротестувала його твердження про те, що «хороші дівчата сидять по домах». Врешті-решт Бобул обурився, зняв із себе петличку і залишив студію.

Вже після того, як Бобул залишив знімальний майданчик ютуб-проєкту «Це ніхто не буде дивитись», він зателефонував журналістці, і зйомка цієї розмови також увійшла до випуску.

«У тебе немає релації з людьми, ти стоїш на своєму, вперта, як я не знаю що… Опустись на землю, ти є людина в першу чергу», — сказав журналістці співак.

Коли Антонюк спробувала йому пояснити, що «безпідставно говорити погані речі про жінок не є цінністю» її ютуб-каналу, Бобул став нарікати, що його не попередили про «формат».

Наступного дня редакція KP.ua взяла коментар у Іво Бобула. Серед іншого, він заявив, що не давав згоди Антонюк на публікацію інтерв’ю, а також відео із його телефонною розмовою з нею.  

«Я понад 40 років на сцені, а їй — 32 роки. Це була моя власна думка. Ніхто не давав їй права публікувати це інтерв'ю. Я їй сказав, щоб вона це не публікувала, але вона не послухала. Хоче хайпанути? Вона виклала у Youtube нашу розмову телефоном. На це ніхто не має права без дозволу. Це правило журналістики», — зазначив Бобул.

У своїй публікації KP.ua послалося на 13-ту статтю Закону «Про авторське право та суміжні права», за якою журналіст і спікер є співавторами інтерв'ю, тому публікація матеріалу вимагає згоди обох співавторів.

«Детектор медіа» зв’язався із Еммою Антонюк, щоб з’ясувати, чи правда, що Іво Бобул забороняв їй публікувати відео, яке вона зняла за його участі. Журналістка стверджує, що він не озвучував заборону на публікацію.

«Я маю великий досвід роботи на телебаченні і дуже чутлива до таких моментів. Якби Іво Бобул озвучив мені заборону публікувати це інтерв’ю, я б запам’ятала. І консультувалася б із медіаюристами. Я з впевненістю можу хіба повторити: Іво Бобул у розмові зі мною не сказав ані слова про заборону публікації матеріалу», — заявила у коментарі нашій редакції Антонюк.

Фото: скриншот / Youtube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23933
Читайте також
02.10.2022 12:00
Лєна Чиченіна
для «Детектора медіа»
6 047
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Орися
388 дн. тому
А я б на місці бобула знайшла б собі трохи мізків, а поки що тут є всі підстави для нього не відкривати свого роту у сучасному суспільстві, щоб не ставати іконою ще гіршої крінжі, ніж він є зараз. Емма робить чудову роботу, що демонструє суспільству, з якиии "селебріті" ми маємо справу.
Іван
391 дн. тому
Якщо він знайде хорошого адвоката ця клоунЕСА Емма буде знімати наступні відео з притулку для бомжів. Тут є всі підстави відсудити у неї дуже великі гроші.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду