Megogo, Volia, «Тріолан», «Ланет» і «Київстар ТБ» відключили канали Viasat

Megogo, Volia, «Тріолан», «Ланет» і «Київстар ТБ» відключили канали Viasat

31 Березня 2023
21641
31 Березня 2023
15:50

Megogo, Volia, «Тріолан», «Ланет» і «Київстар ТБ» відключили канали Viasat

21641
Провайдери інформують своїх абонентів про відключення каналів через відсутність їх у переліку дозволених, який формує Нацрада.
Megogo, Volia, «Тріолан», «Ланет» і «Київстар ТБ» відключили канали Viasat
Megogo, Volia, «Тріолан», «Ланет» і «Київстар ТБ» відключили канали Viasat

Великі провайдери почали відключати канали Viasat World. До сьогодні у пакетах ОТТ-платформ та у кабелі транслювали канали Epic Drama, Viasat Kino, Viasat Kino Action, Viasat Kino Comedy, Viasat Kino World, Viasat Explore, Viasat History,  Viasat Nature.

У пресслужбі компанії Megogo «Детектору медіа» сказали, що у зв’язку з набуттям чинності закону «Про медіа» і тим, що канали Viasat регулятор не включив до переліку адаптованих, «доступ до них на медіасервісі було припинено відповідно до чинного законодавства».

Volia повідомила про відключення своїх абонентів на сайті та запропонувала як альтернативу власні фільмові канали. «Тріолан» опублікував інформацію про відключення у фейсбуці. «Ланет» у відповідь на прохання  надати коментар також надіслав посилання на повідомлення у «Фейсбуці» про припинення трансляції каналів Viasat. Провайдери посилалися на те, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення не включила їх до переліку іноземних каналів, дозволених для ретрансляції.

У ніч з 30 на 31 березня канали Viasat відключив «Київстар ТБ», про це «Детектору медіа» розказали у пресслужбі групи «1+1», яка є партнером сервісу. Як альтернативу «Київстар ТБ» пропонував своїм абонентам нових мовників: канал Volia Cine+hit, власний канал «Боєць» та «Серіал», «Комедія в HD».

Також «Детектор медіа» звернувся до sweet.tv з запитанням, чи відключать вони канали Viasat, і чекає на відповідь.

Нагадаємо, медійний регулятор Національна рада з питань телебачення та радіомовлення 23 березня закликала провайдерів припинити транслювати Viasat World Limited, оскільки  компанія має зв'язок з державою-агресором. Цей зв'язок виявило дослідження власності, про яке Нацрада розказала на своєму засіданні. Втім, саме питання на розгляд не виносили.  Регулятор говорить, що не отримав усю необхідну інформацію  щодо корпоративних та операційних змін від офіційного українського дистрибутора ТОВ «Віасат Україна». Відповідно, до переліку каналів, дозволених для ретрансляції, мовники Viasat не потрапили.

Правовласник згаданих каналів Viasat World повідомила партнерам, що не має жодних корпоративних чи комерційних зв’язків з Росією. Компанія каже, що про ці зміни інформувала Нацраду.

Як ідеться в роз’ясненнях регулятора, перелік програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються, є чинним упродовж шести місяців з дня набуття чинності закону «Про медіа». 31 березня вступив набрав сили закон «Про медіа»,  який регулює діяльність ОТТ- та IPTV-сервісів. Адже до цього часу вони не підпадали під регулювання закону «Про телебачення та радіомовлення» та інших. Тому цього дня розпочались і відключення каналів Viasat, зокрема і великими ОТТ-платформами.

Ілюстрація: скрин із сайту «Київстар ТБ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21641
Читайте також
07.06.2023 20:46
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 744
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду