У Росії Олексія Арестовича оголосили в розшук за кримінальною статтею

У Росії Олексія Арестовича оголосили в розшук за кримінальною статтею

3 Жовтня 2023
6445
3 Жовтня 2023
14:40

У Росії Олексія Арестовича оголосили в розшук за кримінальною статтею

6445
За якою саме статтею розшукують ексрадника ОПУ, наразі невідомо.
У Росії Олексія Арестовича оголосили в розшук за кримінальною статтею
У Росії Олексія Арестовича оголосили в розшук за кримінальною статтею

У Росії оголосили в розшук колишнього радника Офісу Президента України Олексія Арестовича, пише видання «Медуза» з посиланням на повідомлення ТАСС.

За даними з бази МВС РФ, Арестовича розшукують за кримінальною статтею, однак за якою саме, наразі невідомо.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року, у перший день повномасштабної війни Росії проти України, у пресзалі Офісу президента запустили пресцентр, щоб надавати оперативну інформацію про перебіг подій, пов’язаних із російським вторгненням. Основними спікерами цього пресцентру стали речник Президента України Сергій Никифоров та колишній позаштатний радник голови ОПУ, ексспікер делегації України в тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович.

У липні 2022-го у білоруському Могильові суд визнав «екстремістськими» сторінки радника ОПУ Олексія Арестовича в соціальних мережах.

У травні 2023 року Росфінмоніторинг вніс Арестовича до списку «терористів і екстремістів».

Чи порушена в РФ проти Арестовича карна справа, невідомо, зауважує у своїй публікації «Медуза». Водночас видання нагадує, що на території тимчасово окупованої частини Донецької області проти нього розпочали провадження у справі про заклики до екстремістської діяльності. До цього Генпрокуратура Білорусі інформувала про порушення проти Арестовича справи щодо закликів до дій, спрямованих на завдавання шкоди національній безпеці країни.   

Зранку 17 січня 2023-го Олексій Арестович повідомив, що написав заяву про звільнення з посади радника Офісу президента після «принципової помилки». Напередодні, увечері 14 січня, Олексій Арестович під час інтерв’ю з Марком Фейгіним заявив, що російську ракету, яка влучила в багатоповерхівку у Дніпрі, нібито збили українські військові, внаслідок чого вона впала на під’їзд.

Читайте також:

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6445
Читайте також
05.09.2023 16:21
Роман Мельник
«Детектор медіа»
1 203
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду