МВС Росії оголосило у розшук Дмитра Гордона

МВС Росії оголосило у розшук Дмитра Гордона

19 Липня 2022
2062
19 Липня 2022
11:01

МВС Росії оголосило у розшук Дмитра Гордона

2062
У березні 2022 року в Росії проти Дмитра Гордона порушили «кримінальну справу».
МВС Росії оголосило у розшук Дмитра Гордона
МВС Росії оголосило у розшук Дмитра Гордона

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило у розшук засновника українського видання «Гордон», журналіста Дмитра Гордона.

Про це повідомляють російські пропагандистські ресурси, посилаючись на базу даних МВС РФ.

У російському відомстві уточнили, що підставою для розшуку є стаття Кримінального кодексу РФ, але не уточнили, яка саме.

У коментарі Суспільному Гордон заявив, що текст підозри йому нецікавий.

«Я служу Україні, служу народу України і є прямою загрозою для російської диктатури. І я вважаю, що карна справа проти мене в Росії і те, що Росія так збурилась, свідчить про те, що я на інформаційному фронті все роблю вірно. Це свідчить про те, що кінець Росії вже незабаром. Текст підозри мені невідомий і він мені нецікавий. Нехай вони самі цим займаються, мені плювати на них», – каже Гордон.

Він додав, що не планує нічого оскаржувати: «Буду продовжувати свою справу, викривати російських вбивць і мародерів. Я не розцінюю це як тиск чи не тиск. Це тупа Росія, тупий Кремль, тупий Путін – усі вони є військовими злочинцями і кінець їхній буде вже скоро».

У березні 2022 року Слідчий комітет Росії порушив «кримінальну справу» проти Дмитра Гордона за трьома статтями. Зокрема, Гордона звинувачують у нібито публічних закликах до розв'язування агресивної війни, розпалюванні ненависті за ознакою національності та публічному поширенні буцімто неправдивої інформації про дії російських силовиків.

У липні МВС Росії оголосило в розшук журналіста Євгена Кисельова, який з 2009 року працює на українському телебаченні.

Фото: hromadske

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2062
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Васелина
646 дн. тому
"В Польщі знову побільшало біженців з України, - соцробітниця" - це от написання в сьгоднішньому Цензорі Неті А вчора позавчора і інших наших "НЕТАХ" писалось, що украінці масово повертаються зтієї ж Пільщі додому. Та й знову де правда і де "горндони" ? Чи "піпла українська усе зхаває ..." ?
Васелина
646 дн. тому
Так хто ж він такий ? То писалось, що агент кремля - замаскований. То ось головний ворог росії То конструктором золотих чи позолочених пірамідків від онкохворобів працював та торгував ними. Чи просто п..добол на замовлення різних замовників ха певні грошики.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду