Forbes Ukraine підрахував, скільки може щомісячно заробляти Олексій Арестович

Forbes Ukraine підрахував, скільки може щомісячно заробляти Олексій Арестович

5 Жовтня 2023
2149
5 Жовтня 2023
15:31

Forbes Ukraine підрахував, скільки може щомісячно заробляти Олексій Арестович

2149
У жовтні 2022-го ексрадник Офісу президента публічно сказав, що заробляє на місяць близько 30 тис. доларів. За підрахунками журналістів Forbes Ukraine, наразі його доходи набагато більші.
Forbes Ukraine підрахував, скільки може щомісячно заробляти Олексій Арестович
Forbes Ukraine підрахував, скільки може щомісячно заробляти Олексій Арестович

Журналісти Forbes Ukraine опублікували матеріал, у якому спробували визначити орієнтовний місячний дохід колишнього радника Офісу Президента України Олексія Арестовича. Вони також описали основні джерела доходу Арестовича і розповіли, як вплинуло його звільнення з ОПУ на фінансовий розвиток його проєктів.  

«Якщо скласти всі джерела доходу (навіть без особистих консультацій), виходить значно більше $30 000, про які говорив сам Арестович. За консервативною оцінкою, при якій кожний його семінар відвідає 350 учасників, за жовтень він має заробити понад $120 000», — вважають журналісти Forbes Ukraine.

Реально ж сума щомісячного доходу Арестовича є більшою. Як випливає із публікації, відвідувачів лише одного його семінару буває значно більше за 350 осіб.

Крім того, окрема стаття його прибутків — приватні консультації, ціна одної тривалістю година-півтори — від 3 тис. доларів. Скільки таких консультацій проводить Арестович, невідомо. Адміністраторка його «Школи Апейрон» у листуванні із журналістом Forbes Ukraine повідомила, що наразі черга є з понад 170 охочих, а очікування вільних слотів може тривати рік.

«Олексій Арестович продає зараз: 11 модулів (курсів лекцій), в кожному з яких — по шість-сім семінарів. Наприклад — “Профайлинг”, “Мистецтво бути автором”, “Мистецтво приймати рішення”. Та окремо 13 семінарів. Наприклад, “Мистецтво виховувати дітей” або “Мистецтво ставити запитання”», — йдеться у журналістському матеріалі.

У Forbes Ukraine нагадують, що ще до початку повномасштабного російського вторгнення Арестович був у фінансовому сенсі успішним тренером особистісного зростання.

«У нього були досить розвинуті соцмережі, наприклад, 146 000 підписників в Youtube (цифра майже не змінювалась декілька років, дані Social Blade) і власний сайт, на якому були доступні різні інфопродукти — семінари та лекції на широке коло питань — від виховання дітей до “читання” мови тіла», — повідомляють журналісти. 

Призначення на посаду «радника всього Офісу президента», посилення популярності завдяки регулярній появі в ефірі загальнонаціонального марафону, участь у щовечірніх стримах з Марком Фейгіним на каналі «Фейгин Live», численні спільні ефіри з «хорошими росіянами» на кшталт Дмитра Бикова чи Юлії Латиніної — все це дало Арестовичу «шалене зростання фоловерів» його соцмереж і більший заробіток.

За даними, які наводять журналісти Forbes Ukraine, протягом перших трьох місяців повномасштабної війни його аудиторія зросла майже у дев’ять разів. Наразі Арестович має 1,72 млн підписників на YouTube і є одним блогерів-лідерів за кількістю підписників в українському сегменті ютубу.

«Кар’єрний занепад не відобразився на підприємницьких доходах Арестовича. Він зміг успішно монетизувати приріст аудиторії. Кількість реальних клієнтів, які сплачують гроші за його лекції та семінари, зросла пропорційно приростам глядачів на його YouTube», — стверджують журналісти. 

Вони придбали три різних продукти Арестовича — за 2021-ий, 2022-ий та 2023 роки і побачили суттєве збільшення його аудиторії. Якщо у вересні 2021 року охочих купити модуль «Профайлінг» було 68 осіб, то такий же семінар 3 жовтня цього року відвідали 330 учасників, які сплатили по 1800 грн. Значно зросла й кількість семінарів, які пропонує Арестович.

Щодо монетизації від YouTube, то, за оцінками експертів, з якими поговорили журналісти, нинішні доходи каналу «Alexey Arestovych» можуть складати від 4 тис. доларів до 20 тис. доларів.

Крім цього, показники зростання аудиторії Арестовича дають підстави стверджувати, що такі події, як фігурування у сексистському скандалі, позитивно впливають на рівень його доходів, вважають журналісти.

«Відео на каналі “Палає”, де були показані скандальні висловлювання блогера із його семінару “Шукайте жінку” за тиждень після публікації набрав 175 000 переглядів. Сам цей семінар, який Арестович виклав безкоштовно в Youtube, лише за п’ять днів набрав більше 409 000 переглядів», — ідеться в матеріалі Forbes Ukraine. 

Автори публікації також зазначають, що 3 жовтня звернулись по коментар до Арестовича, однак на момент виходу статті «він не знайшов час для спілкування з репортером».  

Нагадаємо, 28 вересня стало відомо, що народна депутатка від «Голосу» Інна Совсун заявила, що написала заяву до правоохоронних органів на колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича. Він на своїх закритих «психологічних семінарах» називав жінок «істотами», яких «хочеться душити». 

Перед тим журналістки Яна Брензей та Емма Антонюк придбали участь у двох онлайн-семінарах Арестовича. Вони опублікували вирізки з висловлюваннями Арестовича на цих заняттях на своєму ютуб-каналі «Палає».

На вирізках чутно, як ексрадник ОПУ називає жінок «істотами», яких «хочеться душити». Він зазначив, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність, але, попри це, є «задоволення, яке можна отримати».

«Хлопчики, доки нас дівчатка не чують і ми можемо з вами нормально і відверто поговорити. От скажіть, що хочеться зробити із цими істотами? Придушити! Причому душити, не відпускаючи. Спочатку, звісно, хочеться тр*хати, а коли набридне — придушити н*хрін, щоб її ніколи не було», — сказав Арестович, цитує «УП. Життя».

Також ексрадник казав, що жінки «повинні дивитися на чоловіка як на ідола» і вони «неврівноважені», з якими суперечку можна розв’язати матеріально.

«У момент, коли жінка на вас кричить, дряпає, намагається випити всі соки, зробити вас винним і каже: "Скажи хоч що-небудь, сволото!". Що ви повинні робити? Варіантів кілька: відійти подалі, кинути гаманець, сказати "Іди, купи собі все, що хочеш". Варіант два — обійняти її мовчки. І варіант три — обійняти й тр*хати», — заявив він.

Читайте також:

Фото: Олексій Арестович / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2149
Читайте також
25.03.2023 11:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
4 063
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду