В ОПУ запустили оперативний пресцентр, у якому інформуватимуть про перебіг російської агресії

В ОПУ запустили оперативний пресцентр, у якому інформуватимуть про перебіг російської агресії

24 Лютого 2022
1779

В ОПУ запустили оперативний пресцентр, у якому інформуватимуть про перебіг російської агресії

1779
Зеленський кожну годину робитиме звернення з поясненням того, що робить керівництво України для захисту держави.
В ОПУ запустили оперативний пресцентр, у якому інформуватимуть про перебіг російської агресії
В ОПУ запустили оперативний пресцентр, у якому інформуватимуть про перебіг російської агресії

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк 24 лютого повідомив, що в пресзалі Офісу президента запустили пресцентр, який надаватиме оперативну інформацію про перебіг подій, пов’язаних зі вторгненням Росії в Україну. Основними спікерами цього пресцентру стануть речник президента України Сергій Никифоров та колишній позаштатний радник голови ОПУ, ексспікер делегації України в тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович.

«Організаційно в цьому пресзалі буде постійно діючий пресцентр. Тут буде постійно оновлюватися оперативна інформацію про те, що відбувається на тому чи іншому напрямку. Тут будуть постійно проходити брифінгу. Основними спікерами, які зможуть постійно бути вами (з журналістами. — "ДМ") на зв’язку, будуть Арестович та Никифоров. Сюди будуть постійно спускатися, за необхідності, представники військового кабінету», — розповів Подоляк.

Також президент Володимир Зеленський щогодини робитиме звернення з поясненням того, що робить керівництво України для захисту держави.   

Крім того, Михайло Подоляк закликав українські ЗМІ ретельно перевіряти інформацію та не поширювати матеріали з російських медіа.

«Я хочу, аби засоби масової інформації ретельно перевіряли інформацію, яку вони друкують або публікують, або дають в ефір. На сьогоднішній день ніхто не скасовував інформаційної війни, яку веде Російська Федерація проти України. На жаль, деякі українські ЗМІ передруковують пропагандистські матеріали Російської Федерації», — сказав він.

Раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав не довіряти жодним російським ЗМІ та інформресурсам, а також не читати анонімні телеграм-канали.

Зранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму.

Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану.

«Росія здійснила удари по нашій військовій інфраструктурі та наших прикордонниках. У багатьох містах України було чутно вибухи. Ми вводимо воєнний стан по всій території України», — сказав Володимир Зеленський.

Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. За це рішення проголосували 300 народних депутатів.

Фото: стопкадри

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1779
Читайте також
23.02.2022 16:26
Отар Довженко
«Детектор медіа»
6 595
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду