Блогера Муравицького, якого звинувачують у держзраді, оголосили у міжнародний розшук

Блогера Муравицького, якого звинувачують у держзраді, оголосили у міжнародний розшук

28 Серпня 2023
2167
28 Серпня 2023
14:47

Блогера Муравицького, якого звинувачують у держзраді, оголосили у міжнародний розшук

2167
За інформацією СБУ, житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва російських державних інформагентств створював антиукраїнські публікації.
Блогера Муравицького, якого звинувачують у держзраді, оголосили у міжнародний розшук
Блогера Муравицького, якого звинувачують у держзраді, оголосили у міжнародний розшук

Корольовський районний суд Житомира задовольнив клопотання прокурора та оголосив у міжнародний розшук обвинувачуваного в державній зраді журналіста Василя Муравицького. Про це повідомляє «Укрінформ».

Головуючий на засіданні суддя Сергій Франчук повідомив, що на електронну адресу суду вкотре надійшло клопотання від імені обвинувачуваного Муравицького без електронного цифрового підпису. У ньому зазначається, що останній перебуває на території Фінляндії, але точна адреса його перебування не зазначена. Окрім того, обвинувачений просить розпочати судовий розгляд з початку та розглянути відвід прокурора Вадима Левченка.

Прокурор натомість зазначив, що всі документи, які надходять від Муравицького на адресу Корольовського райсуду без його електронного підпису, не можуть прийматися судом, і їх не варто враховувати.

Левченко додав, що підтримує подане раніше своє клопотання про оголошення обвинувачуваного у міжнародний розшук та обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Адвокатка Муравицького Марина Шолодько наполягала, що оголошення в розшук її підзахисного та обрання щодо нього запобіжного заходу є передчасним і спочатку потрібно задовольнити клопотання щодо відведення прокурора. Суд це клопотання не підтримав.

Захисниця обвинуваченого припустила, що Муравицький може мати статус політичного біженця на території Фінляндії, тому «не може висвітлювати свого електронного підпису».

Як повідомляв «ДМ», 1 серпня 2017 року в Житомирі провели обшук у помешканні колишнього місцевого журналіста Василя Муравицького.

Згодом слідчі Служби безпеки України оголосили йому підозру в державній зраді. За інформацією СБУ, житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва російських державних інформагентств створював антиукраїнські публікації.

Муравицького арештували без права на заставу, проте надалі йому поступово послаблювали запобіжний захід. Останні два роки підсудний на засідання не з’являється, а виходить лише на відеозв’язок, адже перебуває за кордоном.

За інформацією Держприкордонслужби, Муравицький 10 червня 2021 року покинув територію України і виїхав до Фінляндії, де перебуває зараз. Точне місце перебування обвинуваченого не встановлене. На час виїзду з країни до Муравицького був застосований запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

На попередньому судовому засіданні в червні 2023 року прокурор Вадим Левченко заявив клопотання про оголошення підсудного у міжнародний розшук.

Фото: Василий Муравицкий / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2167
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду