Журналіста Романа Попкова в Росії оголосили у федеральний розшук

Журналіста Романа Попкова в Росії оголосили у федеральний розшук

1 Червня 2023
1303
1 Червня 2023
14:51

Журналіста Романа Попкова в Росії оголосили у федеральний розшук

1303
У травні Росфінмоніторинг вніс його до реєстру екстремістів і терористів.
Журналіста Романа Попкова в Росії оголосили у федеральний розшук
Журналіста Романа Попкова в Росії оголосили у федеральний розшук

У базі МВС Росії з’явилась інформація про федеральний розшук журналіста Романа Попкова. Про це пише «Медуза» з посиланням на повідомлення в телеграм-каналі видання «Вёрстка». Наразі невідомо, за якою саме статтею Кримінального кодексу його розшукують.

Як зазначає «Медиазона», раніше повідомлялося про порушення справи проти Попкова, однак у травні 2023 року Росфінмоніторинг вніс його до реєстру екстремістів і терористів.

Роман Попков — уродженець Брянської області Росії, історик за освітою, пише NV. Був членом Націонал-більшовицької партії Едуарда Лімонова, отримав 2 роки і 3 місяці колонії за бійку з активістами прокремлівського руху «Местные». Пізніше працював у «МБХ Медиа» Михайла Ходорковського. Був затриманий під час протестів у Мінську в 2020 році та депортований, потім переїхав в Україну. Виступає проти повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

«Медуза» нагадує, що телеграм-канали Shot і «Осторожно, новости» згадували ім’я Попкова у зв’язку з розслідуванням вбивства «воєнкора» Владлена Татарського. Тоді йшлося про те, що Попков нібито міг завербувати Дар’ю Трепову, яка передала Татарському статуетку, у яку було закладено вибуховий пристрій.

У коментарі The Insider Попков назвав цю інформацію з «мусорських» телеграм-каналів «повною дичиною, пеклом та брехнею». Він розповів, що знайомий з Треповою з твіттеру, але не пам’ятає, коли вони востаннє спілкувалися. За його словами, ФСБ РФ взяла дівчину в заручники і «вибиватиме з неї різні свідчення». 

Нагадаємо, 2 квітня у Санкт-Петербурзі в кафе «Стрит-бар» стався вибух, унаслідок чого загинув відомий російський «воєнкор» Владлен Татарський, у якого там був творчий вечір.

Національний антитерористичний комітет Росії звинуватив у вбивстві Татарського українські спецслужби і прихильників Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального. Повідомляється, що російські силовики вже затримали буцімто виконавицю вбивства, яка начебто є прихильницею Фонду Навального.

Перед тим Міністерство закордонних справ Росії, коментуючи загибель пропагандиста, поскаржилося на «загрози від київського режиму», хоч прямо і не звинуватило Україну у вбивстві. Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заперечив причетність Києва до загибелі Татарського.

Фото: скриншот

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1303
Читайте також
08.01.2024 12:06
Роман Мельник
«Детектор медіа»
1 694
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду