У Росії оголосили в розшук журналіста Bellingcat Христо Грозєва

У Росії оголосили в розшук журналіста Bellingcat Христо Грозєва

26 Грудня 2022
1698
26 Грудня 2022
14:49

У Росії оголосили в розшук журналіста Bellingcat Христо Грозєва

1698
За якою саме статтею його розшукують, наразі невідомо.
У Росії оголосили в розшук журналіста Bellingcat Христо Грозєва
У Росії оголосили в розшук журналіста Bellingcat Христо Грозєва

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило у федеральний розшук журналіста Bellingcat Христо Грозєва. Про це повідомляє російське видання «Медиазона» з посиланням на базу розшуку.

У базі йдеться про те, що Грозєва розшукують «за статтею Кримінального кодексу», проте за якою саме — невідомо.

У липні 2022 року Федеральна служба безпеки заявила, що Грозєв працює на британську зовнішню розвідку MI6 і брав участь у спробі викрадення російських літаків. За версією ФСБ, Головне управління розвідки Міноборони України нібито намагалося завербувати російських військових льотчиків та переконати їх передати літаки Україні за винагороду. Грозєв заперечив свою участь в операції. За його словами, спроба викрадення літаків була, але її організатором було не ГУР, а група колишніх українських добровольців, які раніше працювали в розвідці. Команда Bellingcat знімала документальний фільм-розслідування про цю операцію.

Нагадаємо, проєкт Bellingcat внесли до списку «небажаних» у Росії.

Христо Грозєв очолив Bellingcat у січні цього року. Проєкт веде журналістські розслідування, аналізуючи дані з відкритих джерел. Публікації стосуються резонансних справ: про причетність російської влади до збиття боїнгу MH17, про отруєння ексофіцера ГРУ Сергія Скрипаля, про організацію вибухів на складах зі зброєю в Чехії у 2014 році, про отруєння російського історика Володимира Кара-Мурзи-молодшого та письменника Дмитра Бикова. А також про отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1698
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду