Росія внесла Арестовича, Гончаренка та Наливайченка до «списку терористів і екстремістів»

Росія внесла Арестовича, Гончаренка та Наливайченка до «списку терористів і екстремістів»

11 Травня 2023
1988
11 Травня 2023
15:49

Росія внесла Арестовича, Гончаренка та Наливайченка до «списку терористів і екстремістів»

1988
Крім трьох українських експосадовців та політиків, до списку потрапив російський актор Артур Смольянінов, оголошений у Росії «іноземним агентом».
Росія внесла Арестовича, Гончаренка та Наливайченка до «списку терористів і екстремістів»
Росія внесла Арестовича, Гончаренка та Наливайченка до «списку терористів і екстремістів»

Російський фінансовий моніторинг вніс колишнього радника Офісу президента України Олексія Арестовича, колишнього голову Служби безпеки України Валентина Наливайченка та чинного депутата Верховної Ради від партії «Європейська Солідарність» Олексія Гончаренка до «списку терористів і екстремістів».

Інформація про це розміщена на офіційному сайті відомства, повідомляє російське видання «Комерсант».

Також до «списку терористів і екстремістів» Росфінмоніторинг вніс російського актора Артура Смольянінова, оголошеного в Росії «іноземним агентом».

Перелік організацій та фізичних осіб, щодо яких є відомості про причетність до екстремізму чи тероризму, Росфінмоніторинг веде на підставі закону «Про протидію легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, та фінансування тероризму».

До реєстру може потрапити людина, підозрювана, обвинувачена або засуджена у кримінальних справах екстремістської чи терористичної спрямованості. Внесення до списку тягне за собою блокування банківських рахунків: з них не дозволять зняти більше 10 тисяч рублів на місяць на себе та кожного члена сім'ї, який не має доходу.

Олексій Арестович із 24 лютого 2022 року фактично був воєнним спікером Офісу президента, перебуваючи, за словами Михайла Подоляка, на посаді радника всього Офісу президента.

17 січня 2023 року Олексій Арестович написав заяву на звільнення з Офісу президента після «принципової помилки». Увечері 14 січня під час інтерв’ю з Марком Фейгіним він заявив, що російську ракету, яка влучила в багатоповерхівку в Дніпрі, нібито збили українські військові, внаслідок чого вона впала на під’їзд. Цю інформацію згодом спростував командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

До того, з 2020 року Олексій Арестович був позаштатним радником голови Офісу президента та спікером делегації України в тристоронній контактній групі щодо Донбасу.

Раніше, з 1999-го по 2005 рік, Олексій Арестович працював у Головному управлінні розвідки, яке тоді очолював нинішній голова партії «Сила і Честь» Ігор Смешко. Після цього вивчав психологію і теологію, працював актором театру й кіно. Має звання майора запасу. У грудні 2022 року керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що наскільки він пам’ятає, Арестович дійсно проходив службу в ГУР. 

Після 2014 року Арестович почав коментувати в українських ЗМІ військові теми, зокрема війну на Донбасі, а також писати про них на своїй фейсбук-сторінці та в медіа. Паралельно він проводив семінари з психології.

У 2017 році Арестович опублікував допис у соцмережі, в якому зізнався, що «багато брехав із 2014 року» та займався «пропагандистською роботою».

Фото: скриншот з відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1988
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду