На засіданні суду, де розглядають скаргу на обраний Коломойському запобіжний захід, присутні Мосейчук, Мазур, Горбунов і Ткаченко

На засіданні суду, де розглядають скаргу на обраний Коломойському запобіжний захід, присутні Мосейчук, Мазур, Горбунов і Ткаченко

25 Вересня 2023
6990
25 Вересня 2023
15:03

На засіданні суду, де розглядають скаргу на обраний Коломойському запобіжний захід, присутні Мосейчук, Мазур, Горбунов і Ткаченко

6990
За рішенням суду бізнесмена триматимуть під вартою протягом двох місяців з альтернативою внесення застави в розмірі 3 мільярди 891 мільйон гривень.
На засіданні суду, де розглядають скаргу на обраний Коломойському запобіжний захід, присутні Мосейчук, Мазур, Горбунов і Ткаченко
На засіданні суду, де розглядають скаргу на обраний Коломойському запобіжний захід, присутні Мосейчук, Мазур, Горбунов і Ткаченко

Сьогодні, 25 вересня, Київський апеляційний суд розглядає скаргу на обрання бізнесмену Ігорю Коломойському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 3 мільярди 891 мільйон гривень. Про це повідомляє Суспільне із зали суду, де розпочалося засідання.

Сторона захисту просить суд скасувати арешт з альтернативою застави.

Прокурор клопоче, щоб засідання проводили в закритому режимі. Однак адвокати не проти, аби воно було відкритим.

На запитання журналістів про самопочуття Коломойський сказав, що почувається добре. Він також зазначив, що не спілкується з представниками влади, оскільки в нього відібрали телефон.

На засідання Київського апеляційного суду прийшли працівники телеканалу «1+1»: телеведучі Алла Мазур і Наталія Мосейчук, телеведучий та актор Юрій Горбунов, СЕО медіагрупи Ярослав Пахольчук, директор інформаційного департаменту Сергій Попов, кореспондент ТСН Олександр Загородний, спортивний коментатор Ігор Циганик. Також у залі суду був ексміністр культури Олександр Ткаченко.

Джерело фото: фейсбук-сторінка Яніни Соколової

Кореспонденти з зали суду повідомляють, що представники каналу «1+1» хочуть взяти Коломойського на поруки.

ОНОВЛЕНО о 16:15

Телеграм-канал NEXTA Live опублікував короткі відеокоментарі Наталі Мосейчук та Алли Мазур, у яких вони підтвердили свою готовність взяти Ігоря Коломойського на поруки.

«…Ми з командою збираємося запропонувати варіант взяття на поруки Ігоря Валерійовича Коломойського як нашого інвестора. Така ідея прозвучала, не знаю, чи вона сьогодні набуде свого фінішного вигляду якогось», — сказала Мосейчук.

На запитання про те, хто саме ввійшов до складу групи, яка хоче взяти Коломойського на поруки, телеведуча відповіла: «Це наш CEO Ярослав Пахольчук, це директор інформаційного департаменту Сергій Попов, це Алла Мазур, це Циганик, спортивна редакція, це я, це Олександр Загородній, журналіст ТСН… ну, ексміністр Ткаченко так само буде з нами».

Телеведуча «1+1» Алла Мазур

«Я — серед тих людей, які готові взяти Ігоря Валерійовича на поруки з тим, щоби він брав участь у судовому засіданні, перебуваючи вдома, — пояснила телеведуча Алла Мазур. — Я вважаю, що так можливо, і він буде з'являтися на перший виклик слідчого і судді. Ну, і, власне, те, що він швидко реагує, він вже довів 2 вересня, коли дуже швидко приїхав на судове засідання».

В іншому коментарі журналістам Наталія Мосейчук згадала, що серед тих працівників «1+1», хто заявив про свою готовність узяти Коломойського на поруки, є також Юрій Горбунов.

Крім того, Мосейчук сказала, що вона та її колеги вважають за потрібне скористатися процесуальними можливостями у межах цього судового процесу.

«Я би була нещирою, якби сказала, що ми не обговорюємо (всередині колективу. — “ДМ”) цю ситуацію з нашим інвестором. Звичайно, обговорюємо, — сказала ведуча. — І в колективі народилася така думка щодо підтримки його в тому плані… Ми подумали, що, знаєте, держава в особі суду все-таки має визнати його (Коломойського. — “ДМ”) як плюси, так і мінуси. Ми намагаємося дивитися на цю ситуацію відсторонено. Як ви бачите, це не позначається на інформаційній політиці каналу. Немає такого, щоб нам хтось щось наказав, щоб ми щось говорили щодо інтересів Коломойського. Ні, такого немає. Але використати процесуальні можливості, як-то робота Ігоря Валерійовича над цими документами не в СІЗО СБУ, а в себе вдома на Дніпропетровщині, — ми скористалися такою можливістю, звичайно, і запропонували варіант взяття на поруки».

Нагадаємо, 2 вересня СБУ повідомила власнику «1+1 media» Ігорю Коломойському про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: про шахрайство та легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

Того ж дня Шевченківський районний суд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом двох місяців з альтернативою внесення застави понад 509 мільйонів гривень. 

За даними правоохоронців, протягом 2013–2020 років Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень, виводячи їх за кордон та використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

Ще в лютому 2023 року Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки провели обшук вдома у Коломойського у Дніпрі через підозру в махінаціях навколо «Укртатнафти» та «Укрнафти».

Того ж дня СБУ викрила колишній менеджмент цих акціонерних товариств у привласненні 40 мільярдів гривень в інтересах фактичних власників і бенефіціарів обох компаній. Як відомо, міноритарними акціонерами ПАТ «Укрнафта» були кіпрські офшорні компанії Littop Enterprises, Bridgemont Ventures, Bordo Management, кінцевими бенефіціарами яких є Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

7 вересня детективи НАБУ повідомили Коломойському та п’ятьом членам організованої ним групи про підозру в заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 мільярда гривень.

15 вересня Шевченківський районний суд переобрав запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському, збільшивши розмір застави до 3 мільярдів 891 мільйона гривень. 

На засіданні 15 вересня суд офіційно підтвердив наявність у мільярдера та українського бізнесмена Ігоря Коломойського паспорта громадянина Ізраїлю.

Фото: скриншот / фейсбук-сторінка Яніни Соколової

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6990
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду