«Forbes Україна»: Коломойський втратив статус мільярдера

«Forbes Україна»: Коломойський втратив статус мільярдера

1 Грудня 2022
3056
1 Грудня 2022
14:01

«Forbes Україна»: Коломойський втратив статус мільярдера

3056
Після втрати «Укрнафти» та «Укртатнафти» Forbes переоцінив статки Коломойського у $850 млн.
«Forbes Україна»: Коломойський втратив статус мільярдера
«Forbes Україна»: Коломойський втратив статус мільярдера

Український бізнесмен та медіавласник Ігор Коломойський у 2022 році втратив статус мільярдера, повідомляє «Forbes Україна».

У 2021 році Forbes оцінив статки Коломойського у $1,8 млрд, тоді він посів четверте місце у списку найбагатших людей України. Напередодні російської навали видання переоцінило його статки у $1,9 млрд. Після втрати «Укрнафти» та «Укртатнафти» у листопаді 2022 року Forbes переоцінив його статки вже у $850 млн.

Видання нагадує, що акції «Укрнафти» та «Укртатнафти» були відчужені на користь держави. Ці активи – вагома складова бізнес-імперії неформальної групи «Приват» Коломойського та Геннадія Боголюбова.

У березні 2022 року американський журнал Forbes оновив глобальний список світових мільярдерів. Згідно з ним масштабна російська агресія значно знизила статки найбагатших українців. Зокрема, з клубу українських мільярдерів тоді вибув Петро Порошенко.

Ігор Коломойський – український олігарх і політичний діяч, співвласник групи Приват та кінцевий бенефіціарний власник телеканалу «1+1». З 2014 по 2015 роки Коломойський очолював Дніпропетровську область. 

З березня 2021 року Коломойський перебуває під санкціями США, його звинувачують у корупції і підриві демократії в Україні.  

У 2021 році міністр юстиції України Денис Малюська заявляв, що Коломойський гарантовано потрапить в реєстр олігархів.

Фото: Дмитро Ларін/УП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3056
Читайте також
15.09.2023 09:25
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 076
08.12.2021 12:04
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
9 394
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду