Суд арештував Коломойського з можливістю застави. Адвокати олігарха подаватимуть апеляцію

Суд арештував Коломойського з можливістю застави. Адвокати олігарха подаватимуть апеляцію

3 Вересня 2023
3663
3 Вересня 2023
10:16

Суд арештував Коломойського з можливістю застави. Адвокати олігарха подаватимуть апеляцію

3663
Розмір застави становить понад 509 мільйонів гривень, однак захист Ігоря Коломойського заявив, що не вноситиме її.
Суд арештував Коломойського з можливістю застави. Адвокати олігарха подаватимуть апеляцію
Суд арештував Коломойського з можливістю застави. Адвокати олігарха подаватимуть апеляцію

Шевченківський районний суд Києва 2 вересня обрав запобіжний захід для підозрюваного у шахрайстві та відмиванні коштів олігарха Ігоря Коломойського. Його триматимуть під вартою протягом двох місяців з альтернативою внесення застави. Про це повідомило Суспільне із посиланням на власну кореспондентку в суді.

Розмір призначеної застави становить понад 509 мільйонів гривень. У разі внесення цих грошей бізнесмен буде зобов'язаний перебувати в Дніпрі.

За рішенням суду, Коломойський також має здати всі документи та не спілкуватися зі свідками.

Адвокати олігарха повідомили, що вони подаватимуть апеляцію на його запобіжний захід, однак не вноситимуть застави, передає «Радіо Свобода».

За словами юристів, Ігоря Коломойського утримують в ізоляторі СБУ на Аскольдову провулку в Києві.

Нагадаємо, 2 вересня СБУ повідомила власнику «1+1 media» Ігорю Коломойському про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: про шахрайство та легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

За даними правоохоронців, протягом 2013–2020 років Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень, виводячи їх за кордон та використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

У лютому Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки провели обшук вдома у Коломойського у Дніпрі через підозру в махінаціях навколо «Укртатнафти» та «Укрнафти».

Того ж дня СБУ викрила колишній менеджмент цих акціонерних товариств у привласненні 40 мільярдів гривень в інтересах фактичних власників і бенефіціарів обох компаній. Як відомо, міноритарними акціонерами ПАТ «Укрнафта» були кіпрські офшорні компанії Littop Enterprises, Bridgemont Ventures, Bordo Management, кінцевими бенефіціарами яких є Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Ще в листопаді минулого року «Укрнафта» та «Укртатнафта» набули статусу військового майна і були передані на баланс держави в управління Міноборони, а вже в грудні компанії почали оскаржувати рішення держави про вилучення у них цих акцій. 

Фото: Олександр Магула / Суспільне

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3663
Читайте також
08.09.2023 20:14
Наталія Данькова
Роман Мельник
«Детектор медіа»
3 276
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
238 дн. тому
Результат відомий ще з Біблії. Вони невинного Божого сина розіп'яли та знущались над ним а злочинця відпустили.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду