Після звільнення Ткаченка телемарафон втратив єдину інформаційну рамку, — джерела «УП»

Після звільнення Ткаченка телемарафон втратив єдину інформаційну рамку, — джерела «УП»

8 Квітня 2024
10802
8 Квітня 2024
12:18

Після звільнення Ткаченка телемарафон втратив єдину інформаційну рамку, — джерела «УП»

10802
Як розповіли виданню джерела, у виробничих процесах телемарафону побільшало анархії.
Після звільнення Ткаченка телемарафон втратив єдину інформаційну рамку, — джерела «УП»
Після звільнення Ткаченка телемарафон втратив єдину інформаційну рамку, — джерела «УП»

Після звільнення у 2023 році тодішніх членів команди Володимира Зеленського — міністра культури та інформполітики Олександра Ткаченка і заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка — у виробничих процесах спільного телемарафону «Єдині новини» побільшало анархії. І Ткаченко, і Тимошенко здійснювали системний контроль за контентом телемарафону, після їхнього звільнення «в історії “Єдиних новин” почався принципово новий етап», ідеться в публікації «Української правди».

«З одного боку, без постійного контролю канали відчули більшу свободу, з іншого — почалася певна інформаційна "махновщина".

"Зараз там усе в напіванархічному стані. Якась мінімальна координація між телеканалами є. Але такого, як було за Ткаченка, коли на нарадах обговорювали конкретні теми, на яких варто акцентувати увагу, немає", — розповідає “УП” на умовах анонімності один із членів президентської команди.

Співрозмовники “УП”, пов'язані зі створенням телемарафону, пригадують, що Ткаченко систематично заганяв різні медіагрупи в єдину інформаційну рамку. Тепер же виконувач обов'язків міністра культури Ростислав Карандєєв від роботи телемарафону намагається триматися подалі», — йдеться в матеріалі журналістів «Української правди» Ангеліни Страшкулич і Романа Романюка. 

В розмовах із джерелами журналістам «Української правди» вдалося дізнатись, що після звільнення Кирила Тимошенка поки не з'явилось однієї людини, яка перехопила би його вплив від ОП на медіасферу.

«"Зараз на Банковій усе досить хаотично. Багато що на себе перейняла Даша Зарівна, яка ніби відповідає за медійку тільки Єрмака, але її вплив поширився на весь Офіс. З іншого боку є Діма Литвин. Він пише тексти президентові, але водночас дає йому медіапоради. Ще є Подоляк. Але він все більше закривається в своєму кабінеті і тільки включається в ефіри", — розповідає “УП” один із впливових членів команди Володимира Зеленського. 

Телемарафоном займається ще й Наталія Ларіончева, яка тривалий час працює в інформаційному директораті ОП», — розповіли журналісти «УП».

За даними журналістів, раніше Ларіончева опікувалася підготовкою до участі в телеефірах спікерів Офісу президента, а коли «команда Єрмака» зайшла на телеканал «Ми – Україна», стала неформальною кураторкою цього медіаактиву.

«Тож від самого початку роботи ефірні слоти каналу відпрацьовують саме необхідні Банковій наративи», — вважають журналісти «УП».

Керівники медіагруп, які беруть участь у створенні телемарафону «Єдині новини», щотижня збираються на координаційні наради. Зазвичай на цих зустрічах присутні голова правління НСТУ Микола Чернотицький, генеральний директор Starlight Media Олександр Богуцький, генеральний директор «1+1 media» Ярослав Пахольчук, генеральний продюсер «Ми — Україна» Юрій Сугак, член наглядової ради «Інтера» Сергій Созановський

Парламентський телеканал «Рада» представляють головна редакторка інформаційного мовлення Наталія Яструбенко і продюсерка Людмила Писанко

За словами журналістів, до цих зустрічей періодично долучаються представники Міністерства культури та інформполітики. Роль модератора виконує Владислав Матяш.

Як писала «Українська правда» влітку 2022 року, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко впливав на редакційну роботу телемарафону саме через Владислава Матяша. До подій повномасштабного російського вторгнення вони разом перезапускали парламентський телеканал «Рада»

Ще раніше Матяш брав участь у проєктах агенції Кирила Тимошенка Goodmedia і до запровадження санкцій РНБО працював у медіахолдингу Віктора Медведчука «112 Україна». 

Як розповіли журналістам «УП» джерела, нинішні координаційні наради «не схожі на великі наради».

«Співрозмовники “УП” серед присутніх на планірках розповідають, що зараз вони тривають 10–15 хвилин. На них швидко обговорюють висвітлення подій, створення спецпроєктів, відрядження кореспондентів на фронт або за кордон. Зрідка мова заходить про щось цікаве, як-от фінансові питання», — йдеться у публікації «УП». 

Крім того, з періодичністю орієнтовно раз на квартал керівники телеканалів спілкуються з представниками влади, зокрема з президентом Володимиром Зеленським.

«На таких зустрічах обговорюють ситуацію на фронті й загалом у державі. За словами учасників розмов, ця комунікація відбувається для того, щоб краще розуміти реальний контекст подій», — розповіли журналісти.

Читайте також:

Фото: фейсбук-сторінка Офісу Президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10802
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sergio
20 дн. тому
Кому ті нах.й ,,едині новини,, потрібні суцільна піщдьож. Тільки і вміють шо тратити гроші які потрібні на щось важливіше.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду