Арештовані 307 компаній Коломойського. «1+1» серед них немає?

Арештовані 307 компаній Коломойського. «1+1» серед них немає?

8 Вересня 2023
1893
8 Вересня 2023
17:54

Арештовані 307 компаній Коломойського. «1+1» серед них немає?

1893
У НАБУ відмовились уточнити, чи є серед них «1+1».
Арештовані 307 компаній Коломойського. «1+1» серед них немає?
Арештовані 307 компаній Коломойського. «1+1» серед них немає?

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура наклали арешт на активи ексбенефіціара АТ «КБ «Приватбанк» та власника групи компаній «1+1» Ігоря Коломойського. Про це йдеться на сайті НАБУ.

Арешт накладений строком на 48 годин на частки у статутному капіталі 307 товариств, якими володіє прямо чи опосередковано Ігор Коломойський. У тому числі акціонерних товариств розрахунковою вартістю понад 3 млрд грн, а також на майже 1 тис. об’єктів нерухомого майна та понад 1,6 тис. транспортних засобів та суден. «Це обумовлено необхідністю забезпечення можливої конфіскації або спеціальної конфіскації майна у кримінальному провадженні за фактами привласнення коштів "Приватбанку" в особливо великому розмірі, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та службового підроблення, вчинених організованою групою», — йдеться у повідомленні НАБУ.

«Детектор медіа» звернувся до НАБУ із запитанням, чи є серед цих активів медіакомпанії і, зокрема, канал «1+1» або інші активи групи. Це ж запитання  ми надіслали у пресслужбу «1+1 медіа».

У пресслужбі НАБУ зазначили, що «наразі ця інформація становить таємницю слідства та не може бути розголошеною».

За інформацією джерел «Детектора медіа», серед 307 компаній «1+1» немає. Однак одне з джерел у правоохоронних органах повідомляє, що арешт на канал може бути накладений упродовж місяця.

Нагадаємо, Ігор Коломойський є власником юридичної особи каналу «1+1». Структура власності за посиланням.

2 вересня СБУ повідомила власнику «1+1 media» Ігорю Коломойському про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: про шахрайство та легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

Того ж дня Шевченківський районний суд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом двох місяців з альтернативою внесення застави понад 509 мільйонів гривень. 

За даними правоохоронців, протягом 2013–2020 років Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень, виводячи їх за кордон та використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

7 вересня Коломойському оголосили ще одну підозру у заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 мільярда гривень.

Ще в лютому 2023 року Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки провели обшук вдома у Коломойського у Дніпрі через підозру в махінаціях навколо «Укртатнафти» та «Укрнафти».

Того ж дня СБУ викрила колишній менеджмент цих акціонерних товариств у привласненні 40 мільярдів гривень в інтересах фактичних власників і бенефіціарів обох компаній. Міноритарними акціонерами ПАТ «Укрнафта» були кіпрські офшорні компанії Littop Enterprises, Bridgemont Ventures, Bordo Management, кінцевими бенефіціарами яких є Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1893
Читайте також
08.09.2023 20:14
Наталія Данькова
Роман Мельник
«Детектор медіа»
3 274
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду