Як трактувати підтримку Коломойського в суді? «1+1 media» не відповіла на запит «Детектора медіа»

Як трактувати підтримку Коломойського в суді? «1+1 media» не відповіла на запит «Детектора медіа»

2 Жовтня 2023
7811
2 Жовтня 2023
16:33

Як трактувати підтримку Коломойського в суді? «1+1 media» не відповіла на запит «Детектора медіа»

7811
27 вересня наша редакція надіслала «1+1 media» запит із проханням пояснити: готовність журналістів «1+1» взяти на поруки Коломойського — це їхня приватна думка чи офіційна позиція медіагрупи.
Як трактувати підтримку Коломойського в суді? «1+1 media» не відповіла на запит «Детектора медіа»
Як трактувати підтримку Коломойського в суді? «1+1 media» не відповіла на запит «Детектора медіа»

Компанія «1+1 media» відмовилась надати відповідь на запитання нашої редакції щодо того, як треба розцінювати підтримку заарештованого власника медіагрупи Ігоря Коломойського з боку низки журналістів «1+1» — як їхню приватну думку чи як офіційну позицію холдингу.

27 вересня «Детектор медіа» звернувся до керівниці корпоративних комунікацій «1+1 media» Яни Ляхович із відповідним запитом.

29 вересня у приватному онлайн-спілкуванні пані Ляхович уточнила, чи є дедлайн для відповіді на редакційний запит. «Детектор медіа» попросив надати відповідь до 12:00 сьогоднішнього дня, 2 жовтня. Відповіді на запит редакція так і не отримала.

25 вересня Київський апеляційний суд розглядав скаргу на обрання Коломойському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 3 мільярди 891 мільйон гривень.

На засідання суду прийшли працівники холдингу «1+1»: CEO «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук, телеведучі Алла Мазур і Наталія Мосейчук, телеведучий, продюсер та актор Юрій Горбунов, журналісти Олександр Загородний та Ігор Циганик, директор інформаційного департаменту Сергій Попов. Також у залі суду був ексміністр культури Олександр Ткаченко, який у 2008–2019 роках очолював «1+1 media». Вони заявили, що хочуть узяти Ігоря Коломойського на поруки.

Поява на засіданні журналістів викликала в частини суспільства гостру критику

На каналі відмовились відповідати на критику поведінки їхніх співробітників. Також компанія не дала дозволу своєму журналісту Ігорю Циганику коментувати появу його і його колег у суді на підтримку Ігоря Коломойського.

У липні 2017 року низка співробітників «1+1» стали міноритарними власниками однієї з компаній-засновників каналу «1+1». Семеро з них з’явились у суді на захист Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, 2 вересня цього року СБУ повідомила власнику «1+1 media» Ігорю Коломойському про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: про шахрайство та легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

За даними правоохоронців, протягом 2013–2020 років Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень, виводячи їх за кордон та використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

7 вересня детективи НАБУ повідомили Коломойському та п’ятьом членам організованої ним групи про підозру в заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 мільярда гривень.

15 вересня Шевченківський районний суд переобрав запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському, збільшивши розмір застави до 3 мільярдів 891 мільйона гривень. 

Попри клопотання працівників «1+1», 25 вересня суд ухвалив рішення залишити Коломойського під вартою.

Фото: скриншот   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7811
Читайте також
27.09.2023 09:00
Марина Леончук
«Детектор медіа»
999
15.09.2023 09:25
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 079
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду