Суд продовжив термін перебування під вартою олігарха Ігоря Коломойського ще на два місяці

Суд продовжив термін перебування під вартою олігарха Ігоря Коломойського ще на два місяці

27 Жовтня 2023
1193
27 Жовтня 2023
16:24

Суд продовжив термін перебування під вартою олігарха Ігоря Коломойського ще на два місяці

1193
Розмір застави залишили без змін — 3,9 млрд грн.
Суд продовжив термін перебування під вартою олігарха Ігоря Коломойського ще на два місяці
Суд продовжив термін перебування під вартою олігарха Ігоря Коломойського ще на два місяці

Сьогодні, 27 жовтня, Шевченківський районний суд міста Києва продовжив термін перебування під вартою бізнесмена Ігоря Коломойського ще на два місяці, повідомила «Економічна правда».

Рішення ухвалила слідча суддя Олена Мєлєшак. На продовженні арешту на два місяці наполягала сторона звинувачення.

Розмір застави залишили без змін — 3,9 млрд грн.

У четвер, 26 жовтня, група компаній «1+1 media» виступила із заявою, у якій повідомила, що за рішенням власника Ігоря Коломойського корпоративні права в медіахолдингу передаються в управління трудовому колективу в особі чинного генерального директора компанії Ярослава Пахольчука

25 вересня Київський апеляційний суд розглядав скаргу на обрання Коломойському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 3 мільярди 891 мільйон гривень. На засідання суду прийшли працівники «1+1»: телеведучі Алла Мазур і Наталія Мосейчук, телеведучий та актор Юрій Горбунов, СЕО медіагрупи Ярослав Пахольчук, директор інформаційного департаменту Сергій Попов, кореспондент ТСН Олександр Загородний, спортивний коментатор Ігор Циганик. Також у залі суду був ексміністр культури Олександр Ткаченко. Всі вони заявили, що хочуть взяти Коломойського на поруки. 

Попри клопотання працівників «1+1», суд ухвалив рішення залишити Коломойського під вартою.

Читайте також:

Нагадаємо, 2 вересня цього року СБУ повідомила власнику «1+1 media» Ігорю Коломойському про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: про шахрайство та легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

За даними правоохоронців, протягом 2013–2020 років Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень, виводячи їх за кордон та використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

Суд також обрав запобіжний захід для Коломойського: перебування під вартою протягом двох місяців з альтернативою внесення застави в розмірі понад 509 мільйонів гривень.

7 вересня детективи НАБУ повідомили Коломойському та п’ятьом членам організованої ним групи про підозру в заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 мільярда гривень.

15 вересня Шевченківський районний суд переобрав запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському, збільшивши розмір застави до 3 мільярдів 891 мільйона гривень. 

6 жовтня Київський апеляційний суд розглянув скаргу адвокатів Коломойського щодо скасування застави в майже 3,9 мільярда гривень. За рішенням колегії суддів ухвалу суду першої інстанції про посилення запобіжного заходу в частині застави — з 509 мільйонів гривень до майже 3,9 мільярда гривень — залишили без змін.

24 жовтня, Шевченківський районний суд міста Києва знову розглянув питання про зміну запобіжного заходу Коломойському і ухвалив рішення залишити бізнесмена під вартою. Також суд зобов'язав організувати надання йому необхідної медичної допомоги.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1193
Читайте також
27.09.2023 09:00
Марина Леончук
«Детектор медіа»
1 000
15.09.2023 09:25
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 080
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду