Суд зменшив Коломойському розмір застави на 300 млн грн, але залишив під вартою до 26 січня

Суд зменшив Коломойському розмір застави на 300 млн грн, але залишив під вартою до 26 січня

22 Грудня 2023
1194
22 Грудня 2023
15:22

Суд зменшив Коломойському розмір застави на 300 млн грн, але залишив під вартою до 26 січня

1194
Нині обсяг застави для заарештованого бізнесмена становить 2,7 млрд грн.
Суд зменшив Коломойському розмір застави на 300 млн грн, але залишив під вартою до 26 січня
Суд зменшив Коломойському розмір застави на 300 млн грн, але залишив під вартою до 26 січня

21 грудня ввечері Київський апеляційний суд ухвалив рішення зменшити розмір застави для заарештованого бізнесмена Ігоря Коломойського на 300 млн грн. Термін тримання його під вартою залишили без змін — до 26 січня 2024 року включно. Про це повідомило видання Liga.net із посиланням на пряму трансляцію каналу «1+1».

«Продовжити підозрюваному Коломойському Ігорю Валерійовичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 26 січня 2024 року включно. Визначити Коломойському Ігорю Валерійовичу заставу у розмірі 2,7 млрд грн», — оголосила голова колегії суддів Тетяна Кагановська.

Додамо, що на судове засідання прийшли 10 осіб, які висловили готовність взяти Коломойського на поруки. Зокрема, про таку готовність вкотре заявили ведуча «1+1» Алла Мазур та спортивний журналіст «1+1» Ігор Циганик. Також серед поручителів був менеджер холдингу «1+1 медіа» Артем Ковальов. Усі вони висловили впевненість, що Коломойський має право та підстави перебувати до винесення вироку не у СІЗО, а вдома.

Ведуча «1+1» Алла Мазур на засіданні Київського апеляційного суду 21 грудня

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Коломойський вирішив звернутись до Європейського суду з прав людини. На його думку, національні суди продовжують його утримувати під вартою без будь-якої виправданої правової мети, з повним паплюженням вимог Конвенції з прав людини. 

Крім того, бізнесмен подав до суду на президента Володимира Зеленського, щоб визнати протиправним і скасувати указ про позбавлення його громадянства.

Як писав «Детектор медіа», 2 вересня 2023 року СБУ повідомила власнику «1+1 media» Ігорю Коломойському про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: про шахрайство та легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

За даними правоохоронців, протягом 2013–2020 років Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень, виводячи їх за кордон та використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

Суд також обрав запобіжний захід для Коломойського: перебування під вартою протягом двох місяців з альтернативою внесення застави в розмірі понад 509 млн грн.

7 вересня детективи НАБУ повідомили Коломойському та п’ятьом членам організованої ним групи про підозру в заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд грн.

15 вересня Шевченківський районний суд переобрав запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському, збільшивши розмір застави до 3 млрд 891 млн грн. 25 вересня Київський апеляційний суд розглядав скаргу на обрання Коломойському запобіжного заходу. На засідання суду прийшли працівники «1+1»: телеведучі Алла Мазур і Наталія Мосейчук, телеведучий та актор Юрій Горбунов, СЕО медіагрупи Ярослав Пахольчук, директор інформаційного департаменту Сергій Попов, кореспондент ТСН Олександр Загородний, спортивний коментатор Ігор Циганик. Також у залі суду був ексміністр культури Олександр Ткаченко. Всі вони заявили, що хочуть взяти Коломойського на поруки. 

Попри клопотання працівників «1+1», суд ухвалив рішення залишити Коломойського під вартою.

24 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва знову розглянув питання про зміну запобіжного заходу Коломойському та ухвалив рішення залишити бізнесмена під вартою. Також суд зобов'язав організувати надання йому необхідної медичної допомоги. Невдовзі суд продовжив термін перебування під вартою Коломойського ще на два місяці.

26 жовтня група компаній «1+1 media» повідомила, що за рішенням власника Ігоря Коломойського корпоративні права в медіахолдингу передаються в управління трудовому колективу в особі чинного генерального директора компанії Ярослава Пахольчука. 31 жовтня кілька каналів групи «1+1» подали оновлену структуру власності до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Серед власників неістотної участі досі є Оксана Марченко, дружина Віктора Медведчука.

А паралельно з цим три нові канали групи виграли в цифровому конкурсі на місця в державному мультиплексі, ще два беруть участь у конкурсі на місця в мультиплексі «Зеонбуду». Усіх їх позиціюють як приватний бізнес Ярослава Пахольчука та Світлани Міщенко, співвласників ТОВ «Солюшнс». 

Детальніше про те, що відбувається з групою «1+1», читайте в матеріалі «Детектора медіа».

Фото: скриншот трансляції судового засідання на ютуб-каналі ТСН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1194
Читайте також
15.09.2023 09:25
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 080
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду