Ювілейний кінофестиваль Docudays UA відбудеться 2-8 червня 2023 року

Ювілейний кінофестиваль Docudays UA відбудеться 2-8 червня 2023 року

20 Січня 2023
1124
20 Січня 2023
16:34

Ювілейний кінофестиваль Docudays UA відбудеться 2-8 червня 2023 року

1124
Незабаром організатори Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини оголосять open call для режисерів і режисерок.
Ювілейний кінофестиваль Docudays UA відбудеться 2-8 червня 2023 року
Ювілейний кінофестиваль Docudays UA відбудеться 2-8 червня 2023 року

Протягом 2-8 червня 2023 року в Україні відбудеться Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Про це команда фестивалю повідомила на своєму сайті.

Цього року український кінофорум відзначатиме своє 20-річчя. За попередньою інформацією, фестиваль відбудеться у гібридному форматі (тобто частково онлайн), до якого організаторів вперше змусила вдатися епідемія коронавірусу.  

«Останній рік був украй важким випробуванням. Робити фестиваль довелося в умовах, коли ми втрачали дорогих нашому серцю людей, високопрофесійних і відданих справі колег/-жанок, з якими пройшли вогонь і воду, особливих друзів та подруг фестивалю, які захищали Україну і яких більше немає з нами.  Як би складно не було, ми рухаємося далі. Наше паливо —  любов наших глядачів/-ок до фестивалю. Цьогоріч у нас будуть плани «A», «B», «C». Стільки варіантів, скільки знадобиться. Є хороші новини й для українських режисерів/-ок: незабаром ми запускаємо опен-кол. Ми трохи сумуємо, що відпускаємо улюблений березень, але з надією дивимося у тепліший та, сподіваємося, приязніший до нас червень. У 2023-му говоритимемо про майбутнє й спільну візію, про міста та відбудову, про нашу перемогу», — коментує рішення організаторів і тематичний фокус цьогорічного фестивалю Вікторія Лещенко, програмна директорка Docudays UA.

Окрім кінопоказів, команда фестивалю готує низку заходів на правозахисну тематику, будуть обговорення після кіносеансів та презентація «Архіву війни» — проєкту, започаткованого у 2022 році.

Нагадаємо, від самого початку і 18 років поспіль Docudays UA проводили у Києві протягом останнього тижня березня. Минулого року через повномасштабне вторгнення Росії організаторам довелося скасувати традиційне проведення фестивалю навесні. Натомість стрічки національного конкурсу Docudays UA-2022 показали на Краківському кінофестивалі наприкінці травня – початку червня минулого року. Там же було оголошено переможницю національної програми Docu/Україна. Нею стала режисерка Єва Джишиашвілі зі своєю дебютною повнометражною кінокартиною «Плай».

11-13 листопада 2022 року команда фестивалю організувала кіновікенд «Надзвичайний стан» у київському кінотеатрі «Жовтень». До цієї програми увійшли фільми як українських, так і зарубіжних документалістів. Подивитися програму фільмів можна було й в онлайн-кінотеатрі Docuspace.

У грудні 2022-го «Детектор медіа» повідомляв про те, що Docudays UA запустив серію лекцій про тенденції сучасного кінопроцесу. Ці лекції можна переглянути в онлайн-кінотеатрі Docuspace безплатно.

Фото: Docudays UA / Facebook

  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1124
Читайте також
10.05.2023 11:37
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 657
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду