Docudays UA оголосив концепцію та візуальне рішення цьогорічного фестивалю

Docudays UA оголосив концепцію та візуальне рішення цьогорічного фестивалю

8 Травня 2023
904
8 Травня 2023
18:15

Docudays UA оголосив концепцію та візуальне рішення цьогорічного фестивалю

904
Учасники фестивалю разом із глядачами в діалозі намагатимуться сформулювати нову українську мрію.
Docudays UA оголосив концепцію та візуальне рішення цьогорічного фестивалю
Docudays UA оголосив концепцію та візуальне рішення цьогорічного фестивалю

Ювілейний 20-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людей Docudays UA буде присвячений дослідженню образу майбутнього. В основі візуального рішення цьогорічного фестивалю — мінімалістичний дизайн. Про це повідомляють організатори на сайті фестивалю.

«Образ майбутнього — це те, що нам варто уявляти й втілювати вже зараз. Це розмова про справедливість — невідворотне покарання винних у воєнних злочинах, документування свідчень їхніх жертв і руйнувань. Про те, як давати раду травмам, зберегти та донести до наступних поколінь пам’ять про загиблих на цій війні рідних і друзів. Про відбудову після нашої перемоги — без пластикових лебедів і розфарбованих шин на газонах і дитячих майданчиках від ОСББ. …Ми будемо говорити про все це під час 20-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, і в діалозі будемо намагатися сформулювати нову українську мрію», — йдеться у повідомленні на сайті фестивалю.

Щоб не заважати аудиторії малювати в уяві власний образ майбутнього, свою мрію, організатори цьогоріч обрали надмінімалістичний дизайн — просто чистий білий аркуш. Крім того, для оформлення фестивалю дизайнер Дмитро Растворцев створив спеціальний шрифт. Організатори повідомляють, що продовжать послуговуватися цим шрифтом у подальших випусках Docudays UA.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» інформував, що 20-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться 2–8 червня 2023 року в гібридному форматі (тобто частково онлайн), до якого організаторів уперше змусила вдатися епідемія коронавірусу.  

Docudays UA-2023 оголосив набір волонтерів, який триватиме до 21 травня. 

Також уже відомий склад журі міжнародного конкурсу документальних стрічок DOCU/СВІТ, конкурсних програм DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО, а ще журі, яке визначить фільм, що отримає Спеціальний приз RIGHTS NOW!.

Попередній, 19-й, Docudays UA відбувся в листопаді 2022 року на Львівщині. Фестиваль розпочався у Львові й побував у 22 областях України та вперше — за кордоном. Загалом він тривав до 30 грудня. 

У березні 2022-го команда Docudays UA ініціювала створення об'єднаної бази відео- та аудіосвідчень воєнного часу «Архів війни». Збирають матеріали, які фіксують злочини, скоєні російською армією на території України з 24 лютого 2022 року, і те, як вони вплинули на життя та побут українців. 

Фото: Docudays UA

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
904
Читайте також
10.05.2023 11:37
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 661
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду