Музою 2-го Фестивалю глядацького кіно «Миколайчук OPEN» у Чернівцях буде акторка Людмила Єфименко

Музою 2-го Фестивалю глядацького кіно «Миколайчук OPEN» у Чернівцях буде акторка Людмила Єфименко

1 Травня 2023
1411
1 Травня 2023
15:07

Музою 2-го Фестивалю глядацького кіно «Миколайчук OPEN» у Чернівцях буде акторка Людмила Єфименко

1411
Організатори фестивалю також повідомили, який фільм покажуть під час закриття та яке гасло обрали для цьогорічної кіноподії.
Музою 2-го Фестивалю глядацького кіно «Миколайчук OPEN» у Чернівцях буде акторка Людмила Єфименко
Музою 2-го Фестивалю глядацького кіно «Миколайчук OPEN» у Чернівцях буде акторка Людмила Єфименко

«Відстоювати своє» — під таким гаслом проходитиме 2-ий Фестиваль глядацького кіно «Миколайчук OPEN», який відбудеться з 15 до 20 червня у Чернівцях. Також організатори цьогорічної кіноподії повідомили, хто стане музою фестивалю та який фільм можна буде подивитися під час закриття.

Слоган «Відстоювати своє» «підкреслює вдячність Збройним Силам України, завдяки яким фестиваль може відбутися. І також маніфестує, що за цей рік ми стали сильнішими, зміцнили наші переконання та відчули, що зараз українське кіно та культура як ніколи на часі», — йдеться у пресрелізі організаторів фестивалю. 

Як і минулого року, «Миколайчук OPEN» знову обирає музу фестивалю. У такий спосіб організатори заохочують аудиторію відкривати та надихатися видатними акторками й акторами українського кіно. Цього року на фестивалі вшановують акторку Людмилу Єфименко та її видатну гру у фільмі Юрія Іллєнка «Легенда про княгиню Ольгу» 1984 року. Цей фільм буде показано в день народження легендарного українського актора та режисера Івана Миколайчука — 15 червня.

Фільм «Легенда про княгиню Ольгу» вважається однією з вершин творчості Юрія Іллєнка. Через ідеологічні обмеження з боку радянської влади стрічка була знята російською мовою і не мала іншої версії довгі роки.

Уже після смерті митця, у 2015 році, до 1000-ліття з дня смерті князя Володимира прагнення режисера вдалося здійснити. На «Миколайчук OPEN» фільм покажуть саме в українському дубляжі.

Під час закриття фестивалю покажуть фінський блокбастер «Незламність» (Sisu у міжнародному прокаті) режисера Ялмарі Хеландера. Показ стане українською прем’єрою стрічки.

в«Сісу» є одним із національних слів-символів Фінляндії. Воно позначає поєднання стійкості, наполегливості, сміливості в умовах, коли програш здається неминучим. Головний герой фільму втілює цю характеристику.

Події у стрічці відбуваються у Фінляндії в 1944 році. Колишній військовий добуває золото в диких землях Лапландії. Дорогою до міста йому трапляється німецький каральний загін, який помічає його здобич. Щоби доставити її додому, незламному солдатові доведеться подолати непростий шлях, навіть якщо це означатиме вбивство кожного нациста, який стане на заваді.

Фільм отримав рейтинг 96% на Rotten Tomatoes від критиків і переміг на головному жанровому фестивалі світу — Sitges Film Festival. Критики порівнюють «Незламність» зі стрічками Тарантіно й Серджо Леоне та сагами про Джона Віка й Рембо, повідомляють організатори «Миколайчук OPEN».

Нагадаємо, наприкінці минулого року стало відомо, що фестиваль «Миколайчук OPEN» у 2023 році вперше проведе національний та міжнародний конкурси.

Також ми писали, що «Миколайчук OPEN-2023» відкриється новим фільмом режисерки Марисі Нікітюк «Я, Ніна».

Вперше Фестиваль глядацького кіно «Миколайчук OPEN» відбувся офлайн у червні 2022 року за умов повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Було показано 10 українських фільмів, які ще не були в прокаті, а також ретроспективу Мантаса Кведаравічюса.

Фото: Фестиваль глядацького кіно Миколайчук OPEN

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1411
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду