Команда 19-го Docudays UA  випустить у кінопрокат програму фільмів «Надзвичайний стан»

Команда 19-го Docudays UA випустить у кінопрокат програму фільмів «Надзвичайний стан»

13 Жовтня 2022
1055
13 Жовтня 2022
20:47

Команда 19-го Docudays UA випустить у кінопрокат програму фільмів «Надзвичайний стан»

1055
Кінопокази в Києві відкриють 19 Мандрівний фестиваль Docudays UA, що триватиме з 12 листопада по 30 грудня. Вперше він пройде і в Україні, і за кордоном.
Команда 19-го Docudays UA  випустить у кінопрокат програму фільмів «Надзвичайний стан»
Команда 19-го Docudays UA  випустить у кінопрокат програму фільмів «Надзвичайний стан»

19 Docudays UA з 11 по 13 листопада проведе документальний вікенд «Надзвичайний стан». Про це повідомляє пресслужба фестивалю.

«Надзвичайний стан — це виняткова ситуація, — йдеться в описі концепції програми. — Всі інші теми поставлені на паузу, а звичне життя, державні механізми, глобальні інструменти безпеки, особисті плани на майбутнє — потребують щоденного аналізу й перегляду».

Про візуальне рішення спецвипуску Docudays UA розповів артдиректор Роман Бондарчук: «Ми вирішили зберегти зображення, згенероване штучним інтелектом на запит “Новий прекрасний світ”. Це була тема фестивалю, який ми готували аж до самого моменту вторгнення. Зараз ми лише додали до цього зображення смуги, які нагадують заклеєне скотчем вікно. Їх клеять під час надзвичайного стану, аби вберегтись від уламків скла під час вибухів та прильотів ворожих ракет. Залишаємо цей пейзаж за вікном як образ нашої перемоги, відбудови країни й усіх наших відкладених планів, до яких обов’язково повернемося».

Відкриватиме фестиваль стрічка «Маріуполіс 2» литовського документаліста Мантаса Кведаравічюса. Фільм нагороджено спеціальною відзнакою журі «Золоте око» на фестивалі в Каннах. На згадку про видатного литовського режисера, якого під час зйомок полонили та вбили росіяни на околицях Маріуполя, покажуть і попередній його фільм — «Маріуполіс». Показ організовано у партнерстві з «Артхаус Трафік».

«Цей диптих дає змогу зрозуміти красу й парадоксальність міста, яке багато років досліджував режисер. Міста, що стало для нас усіх міфом, а зараз — практично зруйноване, і яке нам належить звільнити та відбудувати», — відзначають представники 19 Docudays UA.

До програми вікенду увійдуть короткометражні фільми, зняті  від початку великої війни. А також можна буде переглянути найкращі стрічки з Міжнародної програми 19-го Docudays UA, що не відбувся через війну. Онлайн-подій та дискусії Rightns Now! пройдуть на DocuSpase.ORG. Платформа представить і окремі фільми з програми «Надзвичайний стан».

Нагадаємо, 25 лютого команда Docudays UA повідомила про перенесення фестивалю. Перед цим було оголошено фільми головної програми. Конкурс Docu/Україна відбувся у Польщі, в рамках Краківського кінофестивалю.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1055
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду