3–7 червня — події правозахисної програми RIGHTS NOW! у межах 20-го Docudays UA

3–7 червня — події правозахисної програми RIGHTS NOW! у межах 20-го Docudays UA

12 Травня 2023
878
12 Травня 2023
14:31

3–7 червня — події правозахисної програми RIGHTS NOW! у межах 20-го Docudays UA

878
Усі події програми відбудуться в кінотеатрі «Жовтень» з перекладом жестовою мовою. Вхід вільний.
3–7 червня — події правозахисної програми RIGHTS NOW! у межах 20-го Docudays UA
3–7 червня — події правозахисної програми RIGHTS NOW! у межах 20-го Docudays UA

З 3 по 7 червня у межах 20-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться низка подій правозахисної програми RIGHTS NOW!. 

За концепцією цьогорічного фестивалю події програми RIGHTS NOW! об'єднує образ майбутнього, частиною якого є відновлення після перемоги України у війні з Росією.

Як повідомляють організатори, правозахисна програма RIGHTS NOW! передбачає щоденні розмови у форматі «Кава з правозахисника(ця)ми» (об 11:00). О 16:00 на подіях «Архіву війни» йтиметься про те, як Україна обстоює свої інтереси на міжнародній арені та як довести звинувачення країни-агресора в численних злочинах до вироку. Втілення плану відновлення та розвитку країни, закладеного в Декларації Лугано, а також те, що допомагає переживати війну, і якими ми будемо після неї, обговорюватимуть на подіях RIGHTS NOW! о 18:30. 

Декларація Лугано була схвалена за результатами Міжнародної конференції з відновлення України, яка проходила у Швейцарії 4–5 липня 2022 року. План відновлення й розвитку України підтримали представники/ці понад 40 країн світу і близько 20 міжнародних організацій. Декларація містить ключові принципи, які визначають критерії та методи відновлення.

3 червня події RIGHTS NOW! розпочнуться з розмови «Відновлення після поранень: як військові долають бюрократію» за участі представників ГО «Принцип». Тема розмови — що допоможе мінімізувати бюрократичні процедури, покращити взаємодію з державою, щоб наші бійці та бійчині відчували свою цінність. 

4 червня запланована дискусія про допомогу дітям у подоланні стресу від війни — у межах події «Травми війни: як Хібукі-терапія допомагає дітям».  

5 червня організатори запрошують взяти участь у розмові «Психологічний самозахист: чому важливо жартувати про війну».

7 червня RIGHTS NOW! завершить подія «Відбудова України: як зробити громади комфортними для всіх».

Усі події правозахисної програми RIGHTS NOW! відбудуться в кінотеатрі «Жовтень» у залі «Солодке життя» з перекладом жестовою мовою. Вхід вільний. 

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що Docudays UA оголосив набір волонтерів, який триватиме до 21 травня.

Docudays UA-2023 оголосив склад журі міжнародного конкурсу документальних стрічок DOCU/СВІТ, конкурсних програм DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО, а також журі, яке визначить фільм, що отримає Спеціальний приз RIGHTS NOW!.

В основі візуального рішення цьогорічного фестивалю — мінімалістичний дизайн. Docudays UA-2023 буде присвячений дослідженню образу майбутнього.

До конкурсної програми DOCU/Україна цього року ввійшли п'ять фільмів.

У конкурсній програмі DOCU/КОРОТКО братимуть участь 10 фільмів з України та інших європейських країн.

Журналісти вже можуть подавати заявки на акредитацію.

7 червня о 14:00 відбудеться обговорення «Як фільми наближають перемогу? Досвід Civil Pitch». Документаліст(к)и обговорять, чи працює документальне кіно як інструмент змін — громадської думки, політик, наративів — усередині українського суспільства та у світі.

Попередній, 19-й, Docudays UA відбувся в листопаді 2022 року на Львівщині. Фестиваль розпочався у Львові й побував у 22 областях України та вперше — за кордоном. Загалом він тривав до 30 грудня. 

У березні 2022-го команда Docudays UA ініціювала створення об'єднаної бази відео- та аудіосвідчень воєнного часу «Архів війни». Збирають матеріали, які фіксують злочини, скоєні російською армією на території України з 24 лютого 2022 року, і те, як вони вплинули на життя та побут українців. 

Фото: Docudays UA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
878
Читайте також
10.05.2023 11:37
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 662
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду