Під час фестивалю Docudays UA-2023 відбудеться серія майстер-класів за участі професіоналів у галузі кіно

Під час фестивалю Docudays UA-2023 відбудеться серія майстер-класів за участі професіоналів у галузі кіно

12 Травня 2023
1342
12 Травня 2023
18:51

Під час фестивалю Docudays UA-2023 відбудеться серія майстер-класів за участі професіоналів у галузі кіно

1342
Один із майстер-класів буде присвячено роботі над фільмом «Будинок зі скалок», зокрема досвіду організації оскарівської кампанії для цієї стрічки.
Під час фестивалю Docudays UA-2023 відбудеться серія майстер-класів за участі професіоналів у галузі кіно
Під час фестивалю Docudays UA-2023 відбудеться серія майстер-класів за участі професіоналів у галузі кіно

Організатори Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA оголосили цьогорічну програму DOCU/PRO. 4–7 червня в межах індустрійної платформи відбудеться низка майстер-класів, де йтиметься про тонкощі монтажу, маркетингові стратегії, досвід успішного продюсування і створення стрічок у жанрі креативної документалістики.

4 червня о 14:00 — майстер-клас «Мистецтво монтажу документального фільму» за участі двох режисерів/-ок монтажу, які входять до списку найбільш досвідчених кінопрофесіоналів/-ок Європи. Дана Бунеску (Румунія) і Нільс Паг Андерсен (Данія) ділитимуться власним досвідом монтування фільмів та секретами майстерності з перетворення реальності на фільм. Майстер-клас відбудеться в онлайн-форматі.

5 червня об 11:00 Ельвіра Нєвєра, членкиня журі міжнародного конкурсу DOCU/WORLD, польсько-німецька режисерка та сценаристка, говоритиме про свій досвід у кінематографі з українською режисеркою Катериною Горностай. Зустріч відбудеться в київському кінотеатрі «Жовтень».

6 червня об 11:00 — онлайн-подія «Помістіть свій фільм на мапу: маркетингові стратегії для документального кіно». У воркшопі, присвяченому практикам ефективного просування готового фільму, візьме участь Мірʼям Вікенкамп, експертка сфери з досвідом понад 15 років. У розмові з модераторкою, маркетологинею Анастасією Клисаковою гостя фестивалю розповість про всі кроки піару та ефективні комунікаційні кампанії.

7 червня об 11:00 — онлайн-подія «Сase study: ”Будинок зі скалок” — від розробки до оскарівської кампанії». Моніка Геллстром, одна з найвідоміших нині продюсерок документального кіно, розповість про роботу над «Будинком зі скалок», підходи до продюсування цього широко визнаного фільму та досвід організації оскарівської кампанії. Модеруватиме розмову Дарʼя Бассель, програмерка Docudays UA, директорка DOCU/PRO та продюсерка.

Організатори фестивалю нагадують, що для участі в подіях індустрійної платформи потрібно мати акредитацію. На події «DOCU/PRO TALK: Європейський фонд солідарності з українським кіно» та «Case study: як фільми наближають перемогу? Досвід Civil Pitch» — вхід вільний.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що Docudays UA оголосив набір волонтерів, який триватиме до 21 травня.

Docudays UA-2023 оголосив склад журі міжнародного конкурсу документальних стрічок DOCU/СВІТ, конкурсних програм DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО, а також журі, яке визначить фільм, що отримає Спеціальний приз RIGHTS NOW!.

В основі візуального рішення цьогорічного фестивалю — мінімалістичний дизайн. Docudays UA-2023 буде присвячений дослідженню образу майбутнього.

До конкурсної програми DOCU/Україна цього року ввійшли п'ять фільмів.

У конкурсній програмі DOCU/КОРОТКО братимуть участь 10 фільмів з України та інших європейських країн.

З 3 по 7 червня у межах 20-го Docudays UA відбудеться низка подій правозахисної програми RIGHTS NOW!. 

Журналісти вже можуть подавати заявки на акредитацію.

7 червня о 14:00 відбудеться обговорення «Як фільми наближають перемогу? Досвід Civil Pitch». Документаліст(к)и обговорять, чи працює документальне кіно як інструмент змін — громадської думки, політик, наративів — усередині українського суспільства та у світі.

Попередній, 19-й, Docudays UA відбувся в листопаді 2022 року на Львівщині. Фестиваль розпочався у Львові й побував у 22 областях України та вперше — за кордоном. Загалом він тривав до 30 грудня. 

У березні 2022-го команда Docudays UA ініціювала створення об'єднаної бази відео- та аудіосвідчень воєнного часу «Архів війни». Збирають матеріали, які фіксують злочини, скоєні російською армією на території України з 24 лютого 2022 року, і те, як вони вплинули на життя та побут українців. 

Фото: Docudays UA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1342
Читайте також
08.06.2023 22:55
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
2 517
10.05.2023 11:37
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 657
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду