Антивоєнна драма «Клондайк» вийде у кінопрокат у США

Антивоєнна драма «Клондайк» вийде у кінопрокат у США

30 Січня 2023
1196
30 Січня 2023
14:39

Антивоєнна драма «Клондайк» вийде у кінопрокат у США

1196
Стрічка Марини Ер Горбач здобула чимало призів на міжнародних кінофестивалях.
Антивоєнна драма «Клондайк» вийде у кінопрокат у США
Антивоєнна драма «Клондайк» вийде у кінопрокат у США

Повнометражний художній фільм режисерки Марини Ер Горбач вийде у кінопрокат у США, повідомляє Держкіно, за підтримки якого цю стрічку було створено. Над організацією прокату картини працюватиме компанія Samuel Goldwyn Films.

«Ми раді представити неймовірно важливий фільм Марини Ер Горбач глядачам у США. Цей прекрасний фільм — про важку реальність, з якою все ще стикається народ України», — сказав віцепрезидент із продажів Samuel Goldwyn Films Майлз Файнебург.

Події фільму розгортаються у липні 2014 року в селі Грабове Донецької області. Молоде подружжя готується стати батьками. Попри постійні сварки, чоловік і брат дружини прагнуть одного — евакуювати вагітну жінку. Та вона відмовляється їхати, навіть коли село захоплюють озброєні угруповання. Тим часом у небі над ними збивають цивільний літак рейсу MH17 Malaysia Airlines.

Головні ролі у фільмі виконали Оксана Черкашина («Погані дороги», «Синдром Гамлета»), Сергій Шадрін («Чорний ворон»), Олег Щербина («Черкаси»). Стрічку створено в копродукції з Туреччиною.

Офіційний тизер фільму «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач

Марина Ер Горбач — українська режисерка та сценаристка, членкиня Європейської кіноакадемії. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім.І.Карпенка-Карого і Школу режисерської майстерності Анджея Вайди. «Клондайк» — четвертий повнометражний фільм режисерки.  

Світова прем'єра фільму відбулась в рамках програми World Cinema Dramatic Competition міжнародного кінофестивалю Sundance. «Клондайк» став першою українською ігровою картиною в конкурсі цього фестивалю. Фільм нагородили за режисерську роботу.

Раніше стрічка «Клондайк» здобула Гран-прі на 48-му Seattle International Film Festival у США, а також приз глядацьких симпатій та приз екуменічного журі секції Panorama на Берлінале-2022. Крім цього, роботу авторів «Клондайку» відзначили нагородою юнацького журі на фестивалі Film by the Sea у Нідерландах та гран-прі кінофестивалю Heimat Europa Filmfestspiele в Німеччині. Ужовтні 2022-го «Клондайк» отримав у США «Приз за досконалість» від Tallgrass Film Association

У грудні 2022 року «Детектор медіа» повідомляв, що фільм «Клондайк» увійшов до довгого списку претендентів на «Оскар»-2023, але у короткий список не потрапив.

В український прокат «Клондайк» вийшов 3 листопада 2022 року.

Фото: Держкіно 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1196
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду