Docudays UA оголосив фільми конкурсної програми DOCU/КОРОТКО

Docudays UA оголосив фільми конкурсної програми DOCU/КОРОТКО

11 Травня 2023
1164
11 Травня 2023
14:29

Docudays UA оголосив фільми конкурсної програми DOCU/КОРОТКО

1164
Більшу частину фільмів з програми DOCU/КОРОТКО можна буде переглянути в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE.
Docudays UA оголосив фільми конкурсної програми DOCU/КОРОТКО
Docudays UA оголосив фільми конкурсної програми DOCU/КОРОТКО

Цьогоріч у конкурсній програмі DOCU/КОРОТКО 20-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA братимуть участь 10 фільмів з України та інших європейських країн. Список фільмів-конкурсантів DOCU/КОРОТКО організатори опублікували на сайті фестивалю:

Цього року в конкурсній програмі DOCU/КОРОТКО зібрані оповіді, вимушено розказані за кордоном, а також фільми, котрі зняли митці/-кині, які залишилися вдома, в Україні.

«Короткометражний конкурс DOCU/КОРОТКО — це рефлексія в режимі швидкого реагування, яка закарбовує впізнавані болі, — коментує програмна координаторка Дар’я Левченко. — Це й щодень українців та українок, перевантажений тривожними “як ти?”, і пошуки себе в неосмисленому ще минулому, і спроби наосліп знайти образ майбутнього, аби вижити попри все. … У невимовній реальності ж добірка короткого метру DOCU/КОРОТКО — це простір для щирої розмови всередині українського суспільства про війну, що розділила нас. Війну, що зробила нас ближчими».

Як повідомляють організатори, більшу частину фільмів з програми DOCU/КОРОТКО можна буде переглянути в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що Docudays UA оголосив набір волонтерів, який триватиме до 21 травня.

Docudays UA-2023 оголосив склад журі міжнародного конкурсу документальних стрічок DOCU/СВІТ, конкурсних програм DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО, а також журі, яке визначить фільм, що отримає Спеціальний приз RIGHTS NOW!.

В основі візуального рішення цьогорічного фестивалю — мінімалістичний дизайн. Docudays UA-2023 буде присвячений дослідженню образу майбутнього.

До конкурсної програми DOCU/Україна цього року ввійшли п'ять фільмів.

Журналісти вже можуть подавати заявки на акредитацію.

Попередній, 19-й, Docudays UA відбувся в листопаді 2022 року на Львівщині. Фестиваль розпочався у Львові й побував у 22 областях України та вперше — за кордоном. Загалом він тривав до 30 грудня. 

У березні 2022-го команда Docudays UA ініціювала створення об'єднаної бази відео- та аудіосвідчень воєнного часу «Архів війни». Збирають матеріали, які фіксують злочини, скоєні російською армією на території України з 24 лютого 2022 року, і те, як вони вплинули на життя та побут українців. 

Фото: скриншот

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1164
Читайте також
08.06.2023 22:55
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
2 527
10.05.2023 11:37
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 661
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду