Фільми Docudays UA-2022 покажуть на Краківському кінофестивалі

Фільми Docudays UA-2022 покажуть на Краківському кінофестивалі

23 Березня 2022
1144
23 Березня 2022
09:45

Фільми Docudays UA-2022 покажуть на Краківському кінофестивалі

1144
Фестиваль документального кіно мав розпочатися 25 березня, але був перенесений через повномасштабне російське вторгнення.
Фільми Docudays UA-2022 покажуть на Краківському кінофестивалі
Фільми Docudays UA-2022 покажуть на Краківському кінофестивалі

Стрічки національного конкурсу кінофестивалю Docudays UA-2022 покажуть на Краківському кінофестивалі наприкінці травня – початку червня поточного року. Про це повідомляється на сайті Docudays UA.

У кінотеатрі «Київ» у Кракові покажуть фільми:

  • «Плай» режисерки Єви Джішіашвілі;
  • «Між небом та горами» режисера Дмитра Грешко;
  • «Привоз» режисерки Єви Нейман;
  • «Нескінченність за Флоріаном» режисера Олексія Радинського.

Директорка індустрійної платформи DOCU/ПРО та програмерка Дарʼя Бассель зазначає:

«У тексті про національний конкурс, який ми опублікували у переддень війни, я написала: "Ця невелика, але напрочуд потужна програма об’єднала авторів/-ок, які глибоко, щімко, з гумором і з любов’ю бачать реальність. І завдяки їхній роботі мене наповнює віра не тільки в гарне майбутнє нашого документального кінематографа, але й у майбутнє взагалі". І це досі так.

Я рада, що ці фільми будуть показані глядач(к)ам на великому екрані кінотеатру "Київ", і сподіваюся, що до того часу, коли відбудеться показ, наша країна буде вільною від російських терористів. А ми всі зможемо разом відсвяткувати любов, сміливість і свободу», — зазначила Дарʼя Бассель.

Директор Краківського кінофестивалю Кшиштоф Ґєрат розповів, що дивився ці фільми про Україну до повномасштабного нападу із важким серцем: «Мені дуже боляче, коли я уявляю ці місця і цих людей зараз. Я вірю в те, що фільми з програми ми представимо разом з нашими друзями й подругами з Києва, а після показів — поговоримо з їхніми автор(к)ами. Ця програма та присутність гостей з України на фестивалі стане проявом солідарності польського та міжнародного кінематографічного середовища».

Нагадаємо, команда кінофестивалю Docudays UA запустила проєкт «Енциклопедія війни». Мета ініціативи  збір відеосвідчень війни для створення архіву.

Ілюстрація: Docudays UA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1144
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду