«Слідство.Інфо»: нова очільниця «Довженко-Центру» практикує гіпноз і пише про кінофобію

«Слідство.Інфо»: нова очільниця «Довженко-Центру» практикує гіпноз і пише про кінофобію

3 Листопада 2022
2441
3 Листопада 2022
17:49

«Слідство.Інфо»: нова очільниця «Довженко-Центру» практикує гіпноз і пише про кінофобію

2441
Фірми, пов'язані з Юлією Каждан, фігурують у кримінальних провадженнях.
«Слідство.Інфо»: нова очільниця «Довженко-Центру» практикує гіпноз і пише про кінофобію
«Слідство.Інфо»: нова очільниця «Довженко-Центру» практикує гіпноз і пише про кінофобію

Новопризначена виконувачка обов’язків директора «Довженко-Центру» Юлія Каждан не має досвіду роботи у сфері кіно. Вона працювала у сфері бухгалтерії, заснувала кінологічний центр та практикує гіпнотерапію. Про це йдеться в публікації «Слідства.Інфо».

«Останній рік жінка у соцмережах активно пропонує консультації з гіпнотерапії та психосоматики, — розповіли журналісти. — Зокрема, у її психологічному блозі можна прочитати про "кінофобію" — страх перед собаками», — пишуть журналісти «Слідства.Інфо».

На сторінці у Instagram нова очільниця «Довженко-Центру» позиціонує себе як фахівчиня з роботи з емоціями і обіцяє «глибинне опрацювання вашої проблеми». Вона також називає себе «кризовим психологом» (нагадаємо, на сайті Держкіно Каждан назвали «кризовим менеджером»). Першу публікацію у цьому профілі блогерка зробила 14 липня 2021 року.

Як з’ясувалося, фірми Каждан фігурували у кримінальних провадженнях. У 2005 році Юлія Каждан стала засновницею ТОВ «Юридична фірма "Каждан та партнери"», що працює у сфері бухгалтерського обліку й аудиту. До осені 2012-го Каждан була власницею і керівницею компанії. Після цього фірму переписали на мешканця міста Мукачево Закарпатської області Вілмоша Деме, який залишається власником і керівником донині. У 2007–2011 роках фірма декларувала виручку в обсязі від близько 9 до 19 мільйонів гривень. Ця фірма фігурує у кримінальному провадженні від 29.05.2015 щодо зловживання владою або службовим становищем. Як випливає з матеріалів судової ухвали, впродовж 2012 року (до вересня) Каждан залишалася її власницею.

Крім цього, Юлія Каждан разом зі своєю сестрою Яніною стала співзасновницею ТОВ «Консалтингова компанія "Глікберг та партнери"» у 2011 році. Пізніше власником і керівником фірми став Михайло Петрович Косенко. Змінилося й місце реєстрації. За даними YouControl, у 2013 році фірма мала до 24 мільйонів гривень виручки. 9 квітня 2014 року слідчий з управління фінансових розслідувань намагався через суд отримати доступ до бухгалтерських документів «Консалтингової компанії "Глікберг та партнери"» у справі про ухилення від сплати податків, але суддя йому відмовив. На той момент власницями фірми були сестри Каждан. Невдовзі власником став згаданий Косенко.

Журналісти «Слідства.Інфо» попросили нову керівницю «Довженко-Центру» прокоментувати її призначення. Юлія Каждан кілька разів повторила телефоном, що зараз не може говорити. У той же час інша журналістка сайту подзвонила Юлії Каждан і намагалася записатися на сеанс гіпнозу. Їй Каждан приділила 12 хвилин часу з детальним поясненням своїх методів роботи та записала на консультацію. Обидві бесіди відбулися у робочий час новопризначеної керівниці «Довженко-Центру».

Нагадаємо, 2 листопада у Держкіно повідомили про відстороненння Олени Гончарук від виконання обов'язків в.о. генерального директора «Довженко-Центру» за результатами аудиту. Гончарук залишається на посаді керівниці Музею кіно «Довженко-Центру». Також Держкіно оголосило про призначення нової виконувачки обов'язків гендиректорки «Довженко-Центру» — Юлії Каждан.

Представники «Довженко-Центру» заявили, що керівництво Держкіно на чолі з Мариною Кудерчук систематично підриває репутацію сталої інституції з міжнародним ім’ям, яка робить вагомий внесок в культурну дипломатію, публічно ганьбить колектив Центру, знецінює його роботу з українською кіноспадщиною, безпідставно звинувачує в бездіяльності, неефективному управлінні та неналежному виконанні обов'язків.

Повідомлення про те, що «Довженко-Центр» очолить людина, яка не знайома зі специфікою кіносфери, спричинило бурхливу реакцію у соцмережах. За ці два дні дописувачі встановили рекорд із мемів. Найбільше жартували щодо зв'язку Юлії Каждан із кінологією. Зокрема, кінопродюсер, засновник кінотеатру KINO42 Ілля Гладштейн зазначив: «Думаю, призначення кінолога керівником Довженко Центру не випадковість, а свідома дія. Більше того, той, хто приймав це рішення, імовірно, був обізнаний з історією призначення коня Калігули сенатором».

Фото з сайту «Слідства. Інфо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2441
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
сторожовий пёсик українські ЗМІ.
720 дн. тому
Ті начхальники, що призначали її на посаду, дуже розуміються на Кіно і Кінології.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду